Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Pitstoppene blev afgørende i Peugeot Spider Cup

207 Spider Cup
DK 

11/05/10 

207 Spider CupJohan Jokinen fik en omgangs forspring og vandt på Ring Djursland
Trioen Johan Jokinen, Århus, Allan Olsen, Holbæk, og Søren Mosebo, Rødovre, var de toneangivende kørere, da anden afdeling af Peugeot Spider Cuppen søndag formiddag blev afviklet på Ring Djursland. Men det resultat, som resultatlisten efterfølgende fremviste, fortalte ikke den fulde sandhed om styrkeforhold kørerne imellem.
 

Johan Jokinen vandt nemlig med mere end en omgangs forspring i forhold til Allan Olsen og Søren Mosebo i det tre kvarter lange løb, men reelt matchede specielt Søren Mosebo ham langt bedre på tiderne. Faktisk var Søren Mosebo blot to tusindedele af et sekund fra at slå Johan Jokinen, når det gjaldt løbets hurtigste omgang, og det var også Søren Mosebo, som havde fat i den lange ende i løbets første tredjedel, hvor han lå i front.

Reglerne for løbet foreskrev, at hver kører skulle have et obligatorisk pitstop. Søren Mosebo var gået i pit fra front for at afvikle sit pitstop og kørte tilbage på banen nærmest samtidig med, at Johan Jokinen gik i pit. Men i samme øjeblik havarerede en af de øvrige deltagere på banen, så løbet måtte neutraliseres. Perioden med safety car betød, at Johan Jokinen kunne nå at komme tilbage på banen uden at sætte en omgang til, sådan som Søren Mosebo derimod havde gjort.


Søren Mosebo blev den store taber på Ring Djursland, da der blev indsat safety car under løbet umiddelbart efter, at han havde haft sit pitstop.
(Foto: Morten Alstrup)

Heldet i pitstopstrategien betød, at Johan Jokinen herefter var en omgang foran konkurrenterne, som han derfor ikke måtte slippe af syne. Da løbet senere fik endnu en afbrydelse og blev genstartet, lå trioen Johan Jokinen, Søren Mosebo og Allan Olsen atter tæt, men end ikke andenpladsen fik Søren Mosebo med sig hjem. På vej ind på banens langside spandt han rundt, og det gav Allan Olsen andenpladsen.

Feltet i Peugeot Spider Cuppen talte denne gang to debutanter, Rasmus Wendelbo, Roskilde, og Carsten Brandt, Århus, hvor sidstnævnte klarede sig bedst med en fjerdeplads

Stillingen i Peugeot Spider Cup:

Plac. Kører Mærke Point
1 Johan Jokinen Peugeot Spider 57
2 Søren Mosebo Peugeot Spider 52
3 Allan Olsen Peugeot Spider 43
4 Henrik Jansen Peugeot Spider 28
5 Thomas Mueller Peugeot Spider 23
6 Carsten Brandt Peugeot Spider 13
7 Kim Rødkjær Peugeot Spider 11

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Allan Olsen
  • Carsten Brandt
  • Johan Jokinen
  • Rasmus Wendelboe
  • Søren Mosebo
  • Ring Djursland
  • 09/05/10 - Ring Djursland - 207 Spider Cup DK
  •