Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Pirelli Super Cup

Carlsen skal køre opvarming til Formel 1

Porsche Cup 
20/03/01 

Jesper Carlsens mål om at blive en del af Formel 1-branchen rykker i denne sæson en hel del tættere på den danske racerkører. Carlsen skriver i denne uge kontrakt med det nystartede Star Racing Team, der indsætter to biler i årets Porsche Pirelli Super Cup, der deltager som 'opvarming' til de europæiske og det amerikanske Formel 1-løb.
 

Tegning af Christiane Bjerglund AndersenFor to uger siden stod 23-årige Jesper Carlsen arbejdsløs, da Formel Palmer Audi-serien pludselig blev nedlagt. I dag er der åbnet op for nye og langt større muligheder for den danske racerkører der nu bliver en del af verdens største motorsportsbegivenheder rundt omkring på de legendariske racerbaner.

"Det er en utrolig stor chance jeg har fået," siger Jesper Carlsen, der er meget positiv over den drejning som arbejdsplanerne for 2001 sæsonen pludselig har fået.

Foto: Porsche

"Det her åbner mange flere døre end Palmer Audi kunne have gjort. Selvom jeg skal deltage i en 'lukket' klasse i en Porsche 911 GT3, så er det her heller ikke et skridt væk fra Formel-serierne. Det er stadig mit mål at køre Formel 1, og sædet hos Star Racing kan bane vejen for mig," forklarer den danske Brask Management kører.

"Serien har et enormt publikum, fordi der køres om formiddagen umiddelbart inden Formel 1-feltet skal sendes af sted. Det giver en stor interesse. Jeg glæder mig specielt til at skulle køre på Indianapolis-banen i USA, hvor der er mere end 200.000 tilskuere. Det er en af de mest legendariske baner der findes. Det bliver en stor oplevelse," siger han.

Foto: Porsche

Det nystiftede engelske Star Racing team har en lang række kendte ingeniører og mekanikere med årevis erfaring i sportscar racing og Formel 3000, og målet med at gå ind i Porsche Super Cup er at etablerede et Formel 3000 team allerede næste år eller senest i 2003.

Det er via Jesper Carlsens personlige rådgiver, John Nielsen, og Brask Management, at aftalen er kommet i stand. En aftale som Jesper har store forventninger til.

"John kender alle i teamet, og han siger, at det er de bedste folk der findes. Samtidig siger han, at dette er den bedste vej for mig at gå. Og jeg er enig. En sæson i Porsche Super Cup giver mig mulighed for at lære de baner, hvor jeg skal køre Formel 3000. Samtidig så indgår jeg en langtidskontrakt med Star Racing, så jeg er sikker på at komme i deres F3000-team. Teamejeren, der kommer fra entertainment-branchen, ser mig som en investering og vil promovere mig, så jeg bliver en kendt personlighed. Det åbner op for nye muligheder og betyder, at jeg bliver mere synlig for sponsorer og i medierne," siger Jesper Carlsen, der har lagt størst vægt på, at det sportslige er i orden. Og det er det, vurderer han.

Foto: Sutton "Jeg testede på Silverstone i begyndelsen af marts, og det gik rigtig godt. Teamet er meget seriøse og folkene er dygtige," siger Carlsen, der tester på Pembrey-banen i Wales d. 28 - 30. marts.

"Teamet har blandt andet Universal Studies som en af sine hovedsponsorer. Flere andre store firmaer i underholdningsindustrien er også sponsorer, hvilket betyder, at teamet vil få meget opmærksomhed og gæstebesøg af kendte filmskuespillere og celebrities," forklarer Jesper Carlsen.

Porsche Pirelli Super Cup er en af de mest prestigefyldte klasser for såkaldte GT-biler. Der køres med identiske Porsche 911-biler, og serien er kendt og elsket af Formel 1-publikummet for sine mange tætte nærkampe og hurtighed. Bilerne har 420 hestekræfter og en tophastighed på cirka 300 km/t.

Serien betegnes som verdens dyreste mærkeklasse og har haft berømte Formel 1-kørere som Mika Häkkinen og Eddie Irvine som gæstedeltagere.

Danskeren debuterer til San Marinos Grand Prix på Imola-banen d. 15. april.

Star Racing stiller med to biler i årets mesterskab. Jesper Carlsens team-kammerat bliver englænderen Jamie Hunter, der tidligere har deltaget i MG-cup i England.

Porsche Pirelli Super Cup vises forskudt på blandt andet Eurosport.

Porsche Pirelli Super Cup kalender 2001:

DatoBaneLand
13. - 15. aprilImolaItalien
27. - 29. aprilBarcelonaSpanien
11. - 13. majA1 - RingØstrig
25. - 27. majMonte CarloMonaco
22. - 24. juniNürburgringTyskland
13. - 15. juliSilverstoneEngland
27. - 29. juliHockenheimTyskland
17. - 19. augustHungaro RingUngarn
31. aug. - 2. sep.Spa-FrancorchampsBelgien
14. - 16. septemberMonzaItalien
28. - 30. septemberIndianapolisUSA

InGearMedia


Læs mere om:
  • Jesper Carlsen
  •