Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ny bil til Timo Glock

Formel 1 
05/05/10 

Når Virgin teamet stiller op til det spanske Formel 1 Grand Prix i weekenden, så er det kun med én bil der er blevet opgraderet siden det kinesiske Grand Prix. Som årsag angiver teamet at man er blevet forsinket på grund af askeskyen, og derfor ikke har kunnet nå at bygge begge biler om. Timo Glock får den rehomologerede bil til det spanske Grand Prix.
 

Der var ingen askesky i Kina efter at Formel 1 feltet havde kørt det kinesiske Formel 1 Grand Prix, men det var der i udbredt grad i Europa. Virgin Racing var et af de sidste teams der kom fra Kina til Europa. Det angiver Virgin Racing som årsag til at teamet ikke har kunnet nå at opgradere begge biler til spanske Grand Prix. Ydermere skulle bilerne rehomologeres på grund af væsentlige konstuktive ændringer.


Timo Glock får ny bil i det spanske Grand Prix
(Foto: Virgin Racing)

Den største ændring på Virgin raceren er en ny benzintank. Man har kørt på vippen i de hidtige Grand Prixer i denne sæson i forhold til den påkrævede benzinmængde. Tanken har med nød og næppe kunnet forsyne Cosworth motoren med benzin. Teamet har nu udviklet en større benzintank med tilhørende ændringer i bilens chassis, men har kun nået at få gjort en bil klar. En ny homologering på grund af ændringerne har været nødvendig, og under tidspresset har man kun fået en bil klar.


Lucas di Grassi må nøjes med den gamle racer
(Foto: Virgin Racing)

Det bliver Timo Glock som skal køre den nye opgraderede bil i Spanien på Circuit de Catalunya, hvorimod Lucas di Grassi må nøjes med den nu "gamle" racer. Det gør det hele noget mere besværligt for teamet, som nu skal operere med to forskellige sæt data til bilerne. Lucas di Grassi får dog den fordel at nu kommer man til en bane han kender fra tidligere løb - primært i GP2 klassen, hvorimod de første Grand Prixer i år har været kørt på, for ham, nye baner.

Dons

Læs mere om:
  • Lucas di Grassi
  • Timo Glock
  • Virgin Racing
  • Circuit de Catalunya
  • 09/05/10 - Circuit de Catalunya - Formel 1
  •