Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferrari tester F-duct

Formel 1 
04/05/10 

Vairano banen i Italien lagde i lørdags asfalt til en privat Ferrari test, hvor det primære formål var at teste Ferraris udgave af det nye F-duct system. Systemet hjælper til en bedre fordeling af vindfordelingen over hækvingen og skal give en højere topfart. Giancarlo Fisichella kørte testen for Ferrari.
 

Ferrari har ligesom flere andre teams store planer om at indføre det såkaldte F-duct system i deres biler. Derfor er udviklingen af systemet i fuld gang og man er ved at være færdig med en ny udgave af systemet. Dette skulle testes inden brug og derfor var testteamet på Vairano banen i lørdags.

Det er dog endnu ikke besluttet om man vil benytte sig af den seneste F-duct udgave. Det afhænger helt og holdent af forløbet af de to fri træningssessioner om fredagen. Udover at teste den seneste version af F-duct, så benyttede man selvfølgelig også lejligheden til at teste ændringerne til Spaniens Grand Prix der køres i den kommende weekend.

Noget af det man testede var blandt andet hvordan de nye inboard sidespejle virkede i forhold til de normale. Det er et krav som indføres med virkning fra det spanske Grand Prix at spejle skal være placeret inde i bilen i stedet for på siden. Og så gælder det selvfølgeligt for Ferrari om at få mere fart i bilerne generelt. Man mener at man har visse problemer med at følge især Red Bull Racings biler i kvalifikationen, men at man henter ind på dem undervejs i løbene. Det forhold vil Ferrari gerne ændre på, så man er med fremme under alle forhold.

Dons

Læs mere om:
  • Scuderia Ferrari
  •