Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Træf

Giv drengedrømmen fuld pedal

Træf 
01/05/10 

- og hjælp samtidig kræftramte børn
Til Sportscar Event kan drenge og –piger i alle aldre kan få en tur i en ægte supersportsvogn på en rigtig racerbane. Og da overskuddet går til Børnecancerfonden har de to køredage samtidig en helt anden dimension.
 

Så kører alle tiders drengedrøms-show, Sportscar Event ind i tiende år. I år køres Sportscar Event på FDM Jyllandsringen den sidste lørdag i maj og på FDM Sjællandsringen den første søndag i juni.

Arrangementet med co-driver-ture i hurtige sportsvogne stiller dette jubilæumsår med en startliste over biler, der giver bildrenge i alle aldre åndenød. Og hvis solen skinner (og det plejer den faktisk at gøre til Sportscar Event, lover arrangørerne) vil der være så meget genskin i lakken, at solbriller bliver et must.


Dette her er Sportscar Event for fuld udblæsning: En rød Ferrari på racerbanen og en passager, der får sit livs oplevelse. Overskuddet går til Børnecancerfonden har de to køredage samtidig en helt anden dimension.
(Foto: Flemming Haslund)

På listen over biler på de to baner er Lamborghini, Ferrari, Aston Martin, Porsche; det hele. Men lige så vigtigt som de dyre sportsvogne er de mindre biler, der gør det muligt at få sig en tur fra 300 kr.

”Men Sportscar Event er mere end muligheden for at få en tur som co-driver. Sportscar Event er også en kørende biludstilling – og ikke mindst, en biludstilling med lyd”, forklarer Bo Jørgensen, der er idémand og arrangør. Han fortsætter:
”At se de nye biler i Bella Center eller måske ligefrem Paris eller Genève er jo en oplevelse for enhver bilinteresseret – men at se bilerne køre, det er jo en hel dimension mere”, fortæller Bo Jørgensen videre. ”Men det stopper jo ikke her, for til Sportscar Event er der jo også lyd på – både musikken fra udstødningen og skrigene fra dækkene. Herefter bliver den almindelige biludstilling pludselig som en rockkoncert uden lyd – men til Sportscar Event har vi sat det helt store højttaleranlæg op”.

”Og en detalje mere”, fortsætter arrangøren, ”både på FDM Jyllandsringen og FDM Sjællandsringen liner vi bilerne op i ryttergårdene, så alle kan komme helt tæt på – og det er ikke svært at lokke kørerne til lige at åbne motorhjelmen – eller lige give lov til at få lavet et billede ved siden af sportsvognen”


Sportscar Event er også en biludstilling, hvor man kan kommehelt tæt på bilerne – og det er ikke svært at overtale ejeren til at gi’ et kig ned i det allerhelligst. Adgang for voksne koster 50 kr.
(Foto: Flemming Haslund)

For hvert år Sportscar Event har fundet sted, er der kommet flere og flere for at få en tur.

10 perler fra startlisten 2010
1) Lamborghini Gallardo
2) Ultima Can Am
3) Lamborghini Murciélago
4) Ford GT Roush
5) Ferrari California
6) Porsche Carrera GT
7) Porsche 911 Sport Classic
8) Corvette ZR 1 Hennessey
9) Ariel Atom
10) Porsche 911 GT3 RS

Sportscar Event – fakta

Arrangementet
• Hvad: Sportscar Event 2010, få en tur som co-driver i en sportsvogn

Hvor og hvornår?
• FDM Jyllandsringen nord for Silkeborg: Den 29. maj, kl. 9-16
• FDM Sjællandsringen syd for Roskilde: Den 6. juni, kl. 9-16

Adgangsbillet:
• Voksne: 50 kr.
• Børn under 12 år: Gratis adgang

Pris for ture i sportsvognene:
Fra 300 til 1.500 kr.

Eksempler:

Opel Speedster Turbo 300 kr.
AC Cobra 500 kr.
Porsche 911 GT3 RSR 800 kr.
Lamborghini Gallardo 1.000 kr.
Ultima Can Am 1.300 kr.
Mercedes McLaren SLR 1.500 kr.

Sportscar Event 2010: Vi fylder 10 år - flat out siden 2000

Flemming Haslund


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • Sjællandsringen
  •