Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

KERS er på vej tilbage

Formel 1 
03/05/10 

Den omstridte – og meget dyre - KERS teknologi kan meget vel være tilbage til Formel 1 fra næste sæson. Flere teams opruster, allerede nu deres KERS udviklingsprogrammer i forventning om, at den energisparende overhalingshjælpende teknik vender tilbage til Formel 1 i 2011.
 

Sidste uge meddelte det hæderkronede engelske team, Williams således, at det havde købt aktiemajoriteten i Williams Hybrid Power, et selskab der i 2008 hed Automotive Hybrid Power, men skiftede navn da Frank Williams købte firmaet.
Williams’ gensatsning på sit egen flywheel system til Formel 1, kombineret med, at både Ferrari og Renault har udtalt, at de arbejder på bedre og billigere KERS systemer end dem vi så sidste år, tyder meget på at teknologien er på vej tilbage.

Renault har tilbud, at levere deres KERS teknologi til de teams ønsker det for cirka €1m. Ligeledes har Ferrari tilbudt at levere deres nuværende KERS teknologi til de teams der benytter Ferrari motorer.

Både Renault og Ferrari er dog ikke interesseret i at stemme for KERS teknologiens comeback, hvis det sker under samme reglement som sidste sæson. De 2 teams ønsker billigere, og kraftigere KERS systemer, for derved at give KERS mere betydning end det havde i 2009.

Det forventes, at beslutningen om KERS’ mulige comeback allerede tages i løbet af foråret.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Williams F1 Team
  •