Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

KF3

Første pokal til Nicolai Sylvest i Dansk Super Kart

KF3 
13/04/10 

Nicolai Sylvest var i weekenden til sin første start i den hjemlige liga i karting, Dansk Super Kart i den internationale klasse KF3 på Vojens Karting Center. Som altid var målsætningen inden løbet at gøre sit bedste og så se hvad det kunne føre til, for 2010 er et læreår for den 12-årige kører, der i år er nyoprykker i klassen.
 

Da lørdagens tidtagning til første afdeling var kørt, kom Nicolai Sylvest ind på 6. bedste tid, hvilket var et mere end godkendt resultat. Herefter skulle der køres to kvalifikationsheat over 10 omgange, og her sluttede han på henholdsvis en femte- og en sjetteplads, hvilket betød en startplacering som nummer seks i de to pointgivende finaler. Men det betød også, at Nicolai Sylvest skulle starte på den svære yderbane i begge finaler med stor risiko for at blive presset ud i det første sving.

Præcist dette skete i første finale, hvor Nicolai Sylvest kom ud af første sving som nummer 9, men alligevel fandt han atter ekstra fart, når det først gælder, og med en stribe superoverhalinger kommer han i mål på en sensationel andenplads.

Også i den anden finale formåede Nicolai Sylvest at levere adskillige overhalinger, og her kom han i mål på en fuld fortjent tredjeplads. At skulle på podiet og have pokal med hjem fra sin første KF3-afdeling i Dansk Super Kart, var der nok ikke mange, der havde forventet af den unge kører fra Jægerspris.


En stolt Nicolai Sylvest med sin mekaniker Steffen Martin Pedersen.
(Foto: Sylvest Motorsport)

Til søndagens anden afdeling af Dansk Super Kart havde Nicolai Sylvest kvalificeret sig til en bedre startplacering som nummer fire i de to finaler. Stadig var det på yderbanen, og stadig blev han presset ud i starten, så han måtte køre sig op fra en 13. plads. Nicolai Sylvest fik kæmpet sig op på ottendepladsen, men under et forsøg på at udbremse en forankørende, ramte han denne og måtte som straf køre i pit.

Da der kun var 20 minutter inden anden finale måtte Nicolai Sylvest starte med en defekt og skæv gokart, som slet ikke kunne dreje ordentligt mod højre. Alligevel fik han kæmpet sig i mål på en flot niendeplads. Men alt i alt var det atter en superpræstation af Nicolai Sylvest, som næsten ikke kan vente med at komme i gang igen med næste løb, som er EM-kvalifikationen ved Hanstholm i start af maj.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  • Vojens Karting Center
  •      ASETEK SIMSPORTS