Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Grand Am

Kasper Andersen skal køre Grand-Am i USA

Grand Am 
03/04/10 

Den danske racerkører fortsætter karrieren i USA, hvor han allerede i næste weekend debuterer i den store Grand-Am Rolex Sports Car Series, samtidig sætter han formel karrieren i Superleague Formula på stand by.
2010 byder på store amerikanske udfordringer for den danske racerkører Kasper Andersen, der allerede i den kommende weekend skal forsøge sig i den meget prestigefyldte Grand-Am serie på de store motorsportsbaner i USA og Canada.
 


Kasper Andersen vælger nu Grand Am sportscar serien i USA.
(Foto: KA Racing)
- Jeg har endnu ikke kørt løb i USA og Canada, derfor er det en stor drøm der går i opfyldelse når Grand-Am går løs den 10. og 11. april på Barber Motorsports Park i Alabama, siger Kasper Andersen.

Kasper skal kører for det amerikanske team Starworks Motorsport, hvor han sammen med den anden kører Bill Lester skal forsøge at presse mest muligt ud af den store Dinan-BMW Riley, der med en 5 liters V-8 motor yder 550 hk og har en topfart på over 300 km/t.

Flex-Box ny hovedsponsor
Aftalen om at køre med i Grand-Am Rolex Sports Car Series er kommet på plads i samarbejde med en af Kasper Andersens sponsorer Flex-Box, der ønsker at udvide sine aktiviteter på det amerikanske marked. Indtil videre er der aftalt 7 løb for 2010, varierende mellem 2,5 og 6 timers varighed.


Starworks Motorsports raceren med Flex-Box logoet på siden.
(Foto: KA Racing)

Teambossen i Starworks Motorsport Peter Baron er meget tilfreds med at få danskeren med i teamet, selvom Kasper stort set ikke har erfaring med den store Daytona racer.

– Kasper testede bilen i januar, og selv om vejrforholdene mildest talt var dårlige, så viste Kasper fornem kørsel. Jeg er ikke i tvivl om, at han hurtigt vil omstille sig til Daytona Prototype-raceren, og at hans store erfaring fra formel løb i Europa vil gøre ham ekstra skarp her i USA, siger Peter Baron.

Stor omstilling
Om overgangen fra europæisk formelsport til amerikansk motorsport siger Kasper Andersen:

– Jeg er ikke i tvivl om, at det kræver en stor omstilling. Bilerne er meget forskellige og hele setup’et til løbene er meget anderledes – og så skal jeg jo lige vende mig til at dele bil med en teamkammerat – men jeg glæder mig helt vildt til at køre Grand-Am for Starworks Motorsport, som har taget rigtig godt imod mig.

Starworks Motorsport har flere års erfaring med den store Daytona Prototype-racer, under andet teamnavn SAMAX Motorsport. Serien kan mest af alt sammenlignes med 24-timersløbet i Le Mans og andre langdistance motorsportsløb i Europa, og det passer Kasper Andersen fint.

– Starworks Motorsport er i gang med at køre sig ind i Grand-Am. Det betyder, at jeg ikke nødvendigvis ikke skal ud og præstere et topresultat i de første løb, og at jeg kan bidrage med de erfaringer, som jeg har fra formelsporten, siger Kasper Andersen, der med sit amerikanske eventyr foreløbig har sat Superleague Formula på standby.

Superleague Formula på standby
Derfor er Kasper Andersen heller ikke er på startlisten, når Superleague Formula sæsondebuterer i denne weekend på Silverstone i England.

– Min tidligere klub FC Midtjylland forsøgte lige til det sidste at finde kapital til at køre videre – det lykkes desværre ikke. Vi har efter bruddet med FC-Midtjylland haft kontakt med flere klubber og teams i Superleague, men de mest attraktive aftaler var jo forhandlet på plads, da vi skulle ud og forhandle med Superleague Formula, siger Kasper Andersen, der ikke ønskede at gamble sponsorpenge og karriere på et måske tvivlsomt samarbejde med et nyt team han ikke kender.

– Bruddet med FC Midtjylland betød, at vi var ude i elvte time, og de muligheder jeg stod tilbage med for at køre Superleague Formula på nuværende tidspunkt var ikke optimale, siger Kasper Andersen, der nu ser frem mod de store udfordringer Grand-Am.

– Grand-Am er nok den mest actionsfyldte og mest sete motorsportsklasse i Nordamerika, så jeg glæder mig naturligvis som et lille barn til at prøve kræfter med denne form for motorsport, siger Kasper Andersen, der allerede denne weekend sætter kursen mod USA for at være klar når det går løs den 10. og 11. april på Barber Motorsports Park i Alabama.


Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • Starworks Motorsport
  • Barber Motorsports Park
  • 10/04/10 - Barber Motorsports Park - Grand Am
  •      ASETEK SIMSPORTS