Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Det sagde de efter Australiens GP

Formel 1 
28/03/10 

Kommentarer og billeder fra et underholdende race
Kørerne er kommet sig efter et meget underholdende og actionpræget løb i Albert Park. Her er de 24 køreres kommentarer til hvad der skete i søndagens løb.
 

Nr. 1 - Jenson Button, McLaren: "Vi traf nogle gode valg og fik en sejr. Nogle vil sige vi var heldige, men jeg tror blot vi traf de helt rigtige valg... Det handler ikke kun om fart, men også om de rigtige valg, at være konstant og passe godt på raceren... Sejren betyder så meget for mig. En Grand Prix sejr i en McLaren. Det lyder godt, ikke?"


Den forsvarende verdensmester viste stor kørsel til at tage sin første McLaren sejr
(Foto: McLaren Media)

Nr. 2 - Robert Kubica, Renault: "Andenpladsen er et fantastisk resultat for teamet efter det hårde arbejde henover vinteren... Jeg troede at jeg skulle i pit igen senere i løbet, men teamet fortalte at hvis jeg passede på dækkene kunne de holde løbet ud."


Kubica hentede en reel og hårdt tilkæmpet 2. plads for Renault
(Foto: Bridgestone F1)

Nr. 3 - Felipe Massa, Ferrari: "Nøglen til podieplaceringen var starten. Jeg var i stand til ikke at få hjulspin, hvor andre kørere kæmpede for vejgreb... Jeg tror tilskuerne og dem foran TV'et havde det sjovt i dag: man kan i hvert fald ikke kalde det kedeligt!"


Felipe Massa sikrede sig en podieplacering og henviste Alonso til 4. pladsen
(Foto: Ferrari Media)

Nr. 4 - Fernando Alonso, Ferrari: "Jeg fik en forfærdelig start... Det var et spændende og actionfyldt løb, og efter det tror jeg ingen gider høre mere tale om kedelige løb."


Her blev grunden til Alonsos resultat lagt ved sit spin i første sving
(Foto: Ferrari Media)

Nr. 5 - Nico Rosberg, Mercedes: "Slidet på bagdækket var ret ringe så vi besluttede at tage et andet stop og få nogle friske dæk på."

Nr. 6 - Lewis Hamilton, McLaren: "Det var nok et af mit livs løb. Okay - det er muligt at beslutningen om at tage yderligere et dækstop ikke var det rigtige, men mit team er nogle gode gutter der som regel har ret hver gang. Man kan ikke altid regne den rigtig ud hver gang."


Hamilton havde noget af et løb og kæmpede bravt
(Foto: McLaren Media)

Nr. 7 - Vitantonio Liuzzi, Force India: "Det er en bekræftelse af den fart vi viste i Bahrain... Det er et fornemt resultat efter et vildt løb."


Liuzzi satte flere point på kontoen i Australien
(Foto: Force India F1)

Nr. 8 - Rubens Barrichello, Williams: "Det var et godt løb men vi burde have sluttet på 7. pladsen."

Nr. 9 - Mark Webber, Red Bull: "Sidst i løbet hentede vi den hurtige gruppe men havde et sammenstød. Jeg undskylder til Lewis."


Mark Webber mens han var foran Hamilton
(Foto: Bridgestone F1)

Nr. 10 - Michael Schumacher, Mercedes: "Jeg kunne have haft et godt race i dag, så det var ærgerligt at jeg blev ramt lige efter starten."

Nr. 11 - Jaime Alguersuari, Toro Rosso: "På den ene side er jeg glad for kampen med Michael Schumacher... Fejlen kostede mig et point, men jeg er glad for vores fremgang."

Nr. 12 - Pedro de la Rosa, Sauber: "Vi undervurderede nok dækslidet og til sidst havde jeg intet dæk tilbage."

Nr. 13 - Heikki Kovalainen, Lotus: "Jeg nød det i dag, og havde det sjovt derude... Vores mål var at gennemføre løbet og det opnåede vi igen."

Nr. 14 - Karun Chandhok, Hispania: "At gennemføre var meget svært i dag, så det gør det virkelig tilfredsstillende. Jeg vil gerne dedikere løbet til alle mekanikerne og ingeniørerne som har arbejdet så hårdt siden Bahrain."


Karun Chandhok (th.) blev den første til at gennemføre for Hispania på en 14. plads
(Foto: Hispania F1)

Udgået - Timo Glock, Virgin: "Det var en skam at vi fik et problem blot 15 omgange fra mål... Problemet viste sig at være en del fra camber'en som arbejdede sig løs, og det gjorde at ophænget bevægede sig i den venstre bagvogn."


Timo Glock var i godt selskab - og leverede blandt andet end kontra-overhaling på Michael Schumacher
(Foto: Bridgestone F1)

Udgået - Lucas di Grassi, Virgin: "Det er en skam at vi blev ramt af et andet problem - med hydraulikken og vi måtte udgå efter 26 omgange."


Den er god nok - det er en Virgin racer der ligger foran selveste Michael Schumacher!
(Foto: Virgin Racing)

Udgået - Sebastian Vettel, Red Bull: "Jeg følte der var noget forkert en omgang tidligere. Der var nogle gnister som kom ud fra det venstre fordæk... Der var intet jeg kunne gøre, jeg tabte raceren og det var det."


Vettel i kontrol - inden det igen gik galt for Red Bull raceren
(Foto: Red Bull - Getty Images)

Udgået - Adrian Sutil, Force India: "Vi havde et problem med motoren tidligt i løbet. Jeg kørte med blot fire cylindere og tabte til sidst kraft."


Sutil blev igen overgået af Liuzzi
(Foto: Force India F1)

Udgået - Vitaly Petrov, Renault: "Da jeg kom på slicks røg jeg af i bremsezonen i sving 3 og blev hængende i gruset. Jeg er meget skuffet da jeg tror jeg kunne have scoret point i dag."

Udgået - Bruno Senna, Hispania: "Jeg havde ikke regnet med at slutte mit andet Grand Prix med en hydraulisk fejl, men sådan er race!"


Løbet blev kort for Bruno Senna
(Foto: Hispania F1)

Udgået - Sebastien Buemi, Toro Rosso: "Jeg tror at Kobayashi bremsede alt for sent."

Udgået - Nicolas Hülkenberg, Williams: "Det var lidt af et sammenstød. Jeg er ikke sikker på hvad der var årsagen til det, men det er frusterende."

Udgået - Kamui Kobayashi, Sauber: "Det ser ud til at jeg ramte en kantsten eller en anden racer i sving 3... Jeg havde ingen bekymringer om frontvingen, men et par sving senere røg den af og sad fast under raceren. Til at begynde med forstod jeg ikke hvad der skete, og jeg havde ingen kontrol mere."

Udgået - Jarno Trulli, Lotus: "Desværre kunne vi ikke starte løbet på grund af en hydraulisk fejl der opstod på grid'en."

Benji

Læs mere om:
  • Albert Park
  • 28/03/10 - Albert Park - Formel 1
  •