Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Stor skuffelse for Jan Magnussen på Sebring

ALMS 
21/03/10 

American Le Mans SeriesJan Magnussen og Corvette Racing fik langt fra det ønskede resultat da det klassiske 12 timers løb på Sebring, årets første afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie, blev afviklet lørdag.
 

Løbet startede ellers lovende, da Jan Magnussen fra sin startplacering som nummer fire var involveret i en tæt fight om placeringerne i GT2 klassen. Seks biler lå som perler på en snor og der blev skiftet placeringer adskillelige gange. Men Jan viste eminent kørsel og efter flere tætte dueller, hvor bilerne flere gange var side om side, fik Magnussen arbejdet sig frem gennem feltet, inden han tog føringen fra Bergmeister – hans rival fra sidste års sammenstød på Laguna Seca – kort før han, efter en times kørsel, kom i pit til kørerskift.

Johnny O’Connell overtog bilen, men han måtte tage et ikke planlagt pitstop efter en time og tre kvarter, da han fik problemer med styrtøjet. Det viste sig at være servostyringen, der svigtede, og teamet måtte køre bilen i garage, hvor det kostede dem otte omgange, før de atter var klar. Derefter var de ude af kampen om topplaceringer i den tætte kamp i GT2 klassen, men det var ikke slut for teamets problemer.

Da Jan Magnussen efter omkring tre timers kørsel atter skulle i bilen, gik det galt. Jan Magnussen blev sendt ud af sin pit netop som teamets anden bil, på det tidspunkt kørt af Emmanuel Collard, kom ind og de to biler stødte sammen. Sammenstødet var så voldsomt, at det kostede den anden Corvette seks omgange med reparation og Jan Magnussen nåede kun en halv omgang inden han punkterede som følge af sammenstødet. Han listede tilbage til pitten og fik et nyt dæk og kunne fortsætte løbet.


På vej til katastrofen i pitten
(Foto: Jan Kaiser)

Resten af løbet kørte de to biler hurtigt og konstant i håbet om at komme så langt frem som muligt, da der var point på spil til mesterskabet, og efter de tolv timers kørsel kunne Magnussens Corvette køre i mål 11 omgange efter vinderen, på en placering som nummer otte kun 27 sekunder foran teamets anden Corvette.

GT2 klassen blev vundet af Ferrarien med Melo/Bruni/Kaffer forande to BMW’er med henholdsvis Auberlen/Milner/Werner og Müller/Hand/Priaulx.


Tæt kamp i GT2
(Foto: Jan Kaiser)

”Det er svært at være positiv efter sådan et løb” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Den første time gav nøjagtig den slags ræs som jeg havde håbet på og set frem til, men derefter faldt det hele fra hinanden. Først et problem med bilen og så sammenstødet i pitten. Jeg får besked om at jeg kan køre og kan ikke se vores anden bil, så det er desværre noget miskommunikation i pitten, som jo er yderst uheldigt, men som vi må lære af. Skal vi drage noget positivt fra løbet, så kørte bilen bedre end den har gjort hele ugen. Da løbet samtidig er forberedelse til Le Mans fortsætter med at teste yderligere 12 timer mandag og tirsdag, så vi får rigtig meget god data at arbejde med. Vores konkurrenter har vist sig at være rigtig, rigtig stærke – nok også hurtigere end vi havde regnet med - så vi har stort behov for data og erfaring med bilen, da det jo er en ny bil og ny motor vi kører med”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • 20/03/10 - Sebring - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS