Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom K er klar til test - på Sebring

Le Mans 
21/03/10 

Le MansTom Kristensen og Audi har været i USA i denne uge for at teste den nye Audi R15 Plus. Den rigtige test begynder dog for teamet for alvor i næste uge når Sebring bliver forladt af de øvrige teams. Tom Kristensen får - selvom han stadig har sine problemer med foden - også testet den udviklede racer. Danskeren giver sin betragtninger på hvordan han ser den kommende test.
 

"Hej igen! I dag skriver jeg fra Florida hvor vi har haft travlt med at teste dette års Le Mans bil, R15 plus, siden i mandags. Før jeg rejste til USA, stoppede jeg ganske kort hos Audi Sports værksted i Ingolstadt. Selv her kunne jeg virkelig føle at den nye sæson er lige om hjørnet, og alle er ved at dø for at det første løb snart starter - hvad enten det er vores sportsvognsteam, DTM-holdet eller med de kundeejede R8 LMS'er.

Denne følelse er blevet endnu stærkere ved vores første test med 2010 Audi R15 TDI. Alle er fuldt motiveret, målrettede og har bare én ting for øje: at give os kørere en bil 12. og 13. juni til 24 timers Le Mans 24 hvor vi kan kæmpe om sejren.

Mit første indtryk af R15 plus er virkelig godt: bilen ser simpelthen cool ud og er meget mere aggressiv end sidste års R15. Den splittede næse er ret særpræget. Allan, Dindo og jeg har gået frem og tilbage de sidste par dage for at finde ud af hvad fronten minder os om: to elfenbensstødtænder eller den legendariske Batmobile. Men hvis det viser sig det er en Batmobile, er vi ikke helt sikre på hvem af os team der vil være Batman, Robin eller Jokeren...

Men for at være seriøs: de første par kilometer som vi kørte med R15 plus har været meget lovende. Bilen gør et godt indtryk, selv om det vi skulle i denne uge, var at kontrollere resultaterne fra vindtunnelen på banen og for at indsamle data. Den virkelige opgave at teste - som iøvrigt inkluderer alle kørere - starter først for os på Sebring næste mandag.

Når vi nu taler om Sebring, så er det selvfølgelig en underlig fornemmelse kun at være til løbet som i år. Da jeg tidligere har vundet løbet fem gange er jeg den mest succesfulde kører i denne amerikanske klassiker. Banen er ikke den mest moderne i verden, men det har altid været sjovt for mig og mine kolleger at køre på Sebring, fordi stemningen simpelthen er fantastisk og banen en udfordring. Jeg håber at få mulighed for at race der igen i 2011.

Det er en skam at Audi ikke stillede op på Sebring i år. Audi Sport havde oprindelig planer om at køre med i en udviklingsbil. Men desværre var ikke alle vores konkurrenter enige i det.

Det positive ved det er at vi nu kan koncentrere os fuldt ud om vores udviklingsarbejde med R15 plus. Og jeg skulle alligevel være stået over i dette løb på grund af min skade. Jeg har stadig brug for krykker til at gå. Det er helt sikkert stadig for tidligt for mig at deltage i et løb.

Selvfølgelig ved jeg at jeg i øjeblikket stadig er det svageste led på vores Le Mans-team. Men jeg arbejder febrilsk på at blive fit igen så hurtigt som muligt og har fået al den støtte i verden jeg kan forestille mig af Dr. Ullrich, Ralf Jüttner, Jo Hausner og alle de andre der er involveret i R15 projektet.

Selv om jeg ikke er helt klar til race er det fantastisk at være i testen fra første dag. Allan, Dindo og jeg har også brugt denne uge til at optimere vores siddeplads i raceren fordi hver eneste lille detalje tæller på Le Mans. Det vil jeg vil fortælle mere om, jo tættere vi kommer på løbet.

Testen er allerede ved at være blevet ret dyr for mig fordi Allan og Dindo er nødt til at standse ved alle Starbucks - og jeg er altid den der skal betale..."

Med venlig hilsen
Tom Kristensen

Benji

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  •