Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Hartmann Racing og Engström Motorsport laver fælles satsning for 2010

European
Touring Car
Cup 

17/03/10 

Nordeuropas to mest fremtrædende Honda-teams indenfor standardvognsracing har valgt at gå sammen for den kommende sæson. Det er danske Hartmann Racing og Engström Motorsport, der i 2010 gør fælles front i kampen om European Touring Car Cup.
 

”Vi kender hinanden godt fra de tre seneste år, hvor begge hold har deltaget i European Touring Car Cup, som vi jo sidste år vandt, og det er på denne baggrund, at vi har diskuteret et samarbejde, som nu er blevet en realitet,” siger teamejer Hans Hartmann fra Hartmann Racing.


Engström og Hartmann giver hånden på samarbejdet for 2010

”Jeg glæder mig utrolig meget til at skulle samarbejde med Hans og folkene fra hans team, da de har gjort et godt indtryk på mig, da vi kæmpede imod hinanden ved EM-finalerne i de tre seneste sæsoner,” siger Tomas Engström.

Svenskeren har siden 2001 deltaget i den svenske pendant til Danish Touringcar Championship, og med undtagelse af sin debutsæson i løbsserien har han altid siddet bag rattet af en Honda, som hans eget team, Engström Motorsport, har indsat. Ikke bare i svensk motorsport, men også i VM- og EM-løb. Tomas Engströms teamkammerat i den kommende sæson bliver James Thompson, der er forsvarende mester i European Touring Car Cup.

”Vi har set nogle spændende muligheder for at samarbejde, ligesom Sverige og Danmark også har gjort det med den nye nordiske løbsserie,” forklarer Hans Hartmann. ”Vi kommer til at anvende de biler, som vi i Hartmann Racing indsatte sidste år i DTC og Europa Cuppen. Bilerne er i vinterens løb blevet opdateret, så de atter er fuldt konkurrencedygtige, og de vil blive serviceret fra vores nye værksted i Herning.”

”Målsætningen er naturligvis, at vi vil vinde alt det, vi skal deltage i,” slår Tomas Engström fast. Selv har han en sølvmedalje fra 2007-sæsonen som sit bedste resultat i European Touring Car Cup, hvor James Thompson jo skal forsvare titlen.

Titelforsvaret for det nye dansksvenske samarbejde begynder allerede i slutningen af denne måned. Den første af årets tre afdelinger af European Touring Car Cup finder sted 27.-28. marts på Braga-banen i Portugal – selv samme bane, hvor Hartmann Racing sidste år tog titlen. Senere gælder det ETCC-løb på Salzburgring i Østrig i juli og på Franciacorta i Italien i oktober.

Hartmann Racing


Læs mere om:
  • James Thompson
  • Tomas Engström
  • Hartmann Racing
  •