Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Sejr til Alonso og Ferrari

Formel 1 
14/03/10 

Ingen overraskelser i Bahrain
Fernando Alonso fik en drømmedebut for Ferrari, da han vandt dagens løb i Bahrain. De fire favorit teams hentede de otte første placeringer og dermed var der ingen rigtige overraskelser i løbet. Løbet var et første løb i evigheder uden optankning - og det spændt relativt stille af. Der var ikke de store synlige forskydninger med at nogen var bedre mod slutningen af løbet, eller i starten. Faktisk var hele løbet, som premiere ofte er, ret udramatisk.
 

Der er 18 løb tilbage af sæsonen og drama skal der nok blive en del af. Bahrain har heller aldrig været et specielt dramatisk sted at se racerløb, den lider som så mange andre af Tilkes kreationer af mangel på personlighed. Og i det lys, er det meget fornuftigt at starte der. Vinteren har været lang, styrkeforholdet skal sættes på plads, ingen skal risikerer for meget. Så dramatikken vil under alle omstændigheder være mere eller mindre fraværende.

Det var ellers Sebastian Vettel der fra sin pole kom bedst fra start - og egentlig dominerede løbet indtil han mod slutningen måtte strække våben, ikke fordi Ferrari i virkeligheden var ham overlegen, men fordi han fik mekaniske problemer - vist med udstødningen. Det betød først Alonso og Massa og siden Hamilton alle smuttede nemt forbi den unge tysker.


Vettel fik en god start på løbet men blev slået af Ferrari på grund af teknikske problemer
(Foto: Red Bull Media - Getty Images)

Den næste i rækken var Nico Rosberg, der i sin Mercedes kørte et fornuftigt løb. Også han indhentede Vettels lidende Red Bull. Men Vettel havde lært at leve med problemet og fik faktisk lagt afstand til Rosberg igen. Dermed sluttede forhåndfavoritten på en 4. plads - og fik også demonstreret at Red Bull bestemt er en seriøs faktor i dette års VM.

Hos Ferrari vandt Alonso både løbet og den interne kamp. Selvom de var tæt på hinanden er der en vis symbolik i at Massa må tage til takke med en 2. plads. Der er kommet en ny konge i teamet og Alonso er allerede ved at fortælle Massa, hvem der er boss og hiver sølvtøjet hjem til Maranello. Det er ikke nagelfast endnu, men Massa skal indenfor ikke så mange løb have sat Alonso på plads, hvis han skal gøre sig håb om mere end rollen som andenviolin.

At Hamilton var bedst hos McLaren betyder meget mindre. Bilen er tydeligvis ikke i topform og Button er ny mand i teamet. Derudover er ingen kørere hos McLaren størrer end teamet - og det skal de to nok huske. Hamilton fik mest ud af weekenden, men uden at virke specielt imponerende.


Podiet i Bahrain - Alonso, Massa og Hamilton
(Foto: Ferrari Media)

Hos Red Bull sluttede Vettel bedst - og var bedst hele løbet igennem. Webber lignede en færdig mand allerede på første omgang da han lagde et tågeslør over banen, men problemet viste sig at være ganske forbigående. Men Webber får det svært i kampen mod Vettel i år.

Rosberg tog første stik mod veteranen Schumacher. Var det held eller en skuffende indsats af den gamle tysker? At dømme Schumachers comeback allerede nu, vil være naivt, men derfor er Rosbergs indsats i dag ikke uden betydning. Nogle forventede at Schumacher ville sætte ham på plads fra dag 1, men hele weekenden har Rosberg været den hurtigste og demonstreret med al tydelighed at han ikke har tænkt sig at lade sig sætte på plads. Og at Mercedes i hans verden egentlig ikke har brug for en Schumacher.


Glæde over sejren for Alonso
(Foto: Ferrari Media)

Schumacher selv prøvede en ny ting i dag - at ligge foran to, der begge virkede hurtigere - det er ikke noget han oplevede meget i tidligere tider.

Liuzzi i Force India tog måske lidt overraskende den næstsidste pointplacering. Det her er hans anden chance i Formel 1 og den skal udnyttes. At være "best-of-the-rest" i første løb er sådan set en udmærket måde at gøre det.

Veteranen over dem alle, Rubens Barrichello hentede det enlige point i sin Williams. Andre gode kandidater til pointplaceringer var Sutil og Kubica, der begge blev sat tilbage af Webbers afbrænding af overskudsolie på første omgang. De to måtte lige have bilerne i gang igen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Sakhir
  • 14/03/10 - Sakhir - Formel 1
  •      ASETEK SIMSPORTS