Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom K klar til USA tur

Le Mans 
12/03/10 

Le MansOg snart uden støttesko!
Tom Kristensen fortsætter sine skriverier for Audi hvor han kigger frem til Le Mans og fortæller lidt om forberedelserne til årets vigtigste 24 timers løb. Danskeren tager i næste uge til USA for at følge testarbejdet på Audi R15 plus.
 

"Vi er virkelig at geare op nu: næste uge begynder vi at teste vores nye 'baby', R15 plus. Det er den racer som vi bruge til at få Le Mans-trofæet tilbage til Audi - selv om vores "venner" fra Peugeot ikke kan lide det...

Audi's mål er altid det samme: sejr. Så tredjepladsen sidste år var ikke det resultat vores chefer havde i tankerne. Og selvfølgelig var heller ikke det resultat vi som kørere satsede på. Allan, Dindo og jeg ved at det er den øverste plads på podiet i Le Mans som er det bedste.

At være der er lettere sagt end gjort. Le Mans er et ekstremt hårdt løb hvor en masse ting kan overraske, som i 2007, hvor vi var tvunget til at udgå selvom vi klart førte løbet. Peugeot, som vandt løbet sidste år vil også være en udfordring.

Lige efter Le Mans i 2009 udarbejdede ingeniørerne en omfattende liste af specifikationer. Hvert punkt blev tjekket af trin for trin henover de seneste par måneder - i designafdelingen, på testbænken og under komponenttests på banen. Alle disse ting er blevet samlet sammen og resultatet er R15 plus som vi begynder at teste i næste uge.

Bilen blev fløjet fra Frankfurt på et Lufthansa Cargo fly til USA hvor gutterne fra Audi Sport Team Joest overtog den og har allerede forberedt testen. Jeg flyver til USA på mandag og jeg ser virkelig frem til det.

Du ved sikkert at R15 plus ikke er en helt ny racer, men en udvikling. Mange små detaljer er blevet optimeret men samlet set bør de være et stort skridt fremad. Det primære fokus var lagt på aerodynamik, udviklingen af motor og transmission, effektivt kølesystemet og optimal udnyttelse af dækkene.

Resultaterne fra simuleringerne, testbænken og vindtunnel skal nu prøves på banen, så vi kan samle så mange data som muligt for at fortsætte med at optimere raceren. Så i løbet af de næste par uger vil 'plus' blive et endnu større 'plus'. Vores mål er at have nået den endelige racere til løbet på Spa i maj - fordi det er vores generalprøve for Le Mans.

De tests der er planlagt inden Spa er afgørende for hele teamet - lige fra mekanikerne til kørerne - for at arbejde præcis på den måde der skal arbejdes i løbet. Det er den eneste måde hvorpå teamet kan fortsætte med at forbedre arbejdsmetoden så det hele fungerer sammen samt at opdage og rette eventuelle svage områder i tide indenLe Mans.

Før du smutter, så lad mig give dig en positiv opdatering på min skadede venstre fod: på mandag slipper jeg endelig for den klodsede støttesko!"

Benji

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest
  •