Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF2

Vellykket test og lærerig Winter Cup for RS Competition

KF2 
01/03/10 

På en bane med et højt grebsniveau og en sol skinnende fra en skyfri himmel, har RS Competition nu sat sæson 2010 i gang med den traditionelle test i Lonato, hvor ni ud af teamets fjorten kørere i år deltog. De nye kørere fik god mulighed for at teste deres nye karter under optimale forhold, og også de, som har skiftet Mach 1 karten ud med den nye Tonykart havde tid til at lære den at kende.
 

Efter tre dages kørsel, blev de meste karter sat tilbage i lastbilen, og så gik det for alvor løs for de to debutanter i KF klasserne, Nicolai Nielsen og Niklas Knudsen.

Torsdag startede den officielle træning til løbet, og her så det fornuftigt ud for begge kørere. Niklas var dog uheldig med et par ødelagte motorer og en bøjet ramme allerede på en af de første dage. Fredag hvor tidtagningen skulle køres, vågnede kørerne op til en meget grå og regnfuld dag, og det gjaldt derfor om at finde den bedst mulige regnopsætning i de to træninger før tidtagningen.
I KF3 blev Nicolai nr. 14 i hans gruppe, hvilket førte til en samlet placering som nummer 30 i det store felt på over 100 deltagere. Det må siges at være en meget tilfredsstillende tidtagning i hans debut løb.

Konkurrencen i KF2 var meget hård, og de svære forhold med tidtagning i regnvejr henviste Niklas til en placering som nummer 74 ud af 101 kørere. Han kørte også sit første heat, hvor han kom rigtig godt fra start, men desværre måtte erkende, at der bliver kørt hårdt i KF2, da han allerede i første sving blev skubbet rundt og derfra måtte tage turen op igennem feltet.
De efterfølgende heats blev også svære, men omgangstiderne var konstant iblandt de 5 bedste. Bedste placering blev en 12. plads. Desværre ramte uheldet igen, da han i lørdagens sidste heat satte endnu en motor, hvorefter han blev ramt af en bagfrakørende, som sendte ham i dækkene. Det gav skrammer både på ham selv, karten og hjelmen.
Her endte hans deltagelse Winter Cup, men han har ikke mistet modet og ser frem til første afdeling af Superkart, som køres på hjemmebane i Vojens i starten af april.

Nicolai i KF3 blev også sat på en prøve i heatene og måtte sande, at der er forskel på at køre Rotax Mini i Danmark og et internationalt felt i KF3.
Farten var god, men konkurrenternes overhalinger var hårde. I regnvejr var han igen ekstremt stærk og efter at være faldet tilbage til en 20. plads i starten, kørte han sig i sit regnheat til en 8. plads, men kunne nemt være kørt i top 5.
Resultaterne af hans kvalifikationsheat førte til en startplacering midt i feltet til second chance heatet. Her blev der kørt endnu hårdere end i kvalifikationsheatene, og det lykkedes ham ikke at komme i mål i blandt de seks første, som gik videre til finalen.

Hele turen var en god forberedelse til de danske løb og til Benelux serien. Teamet glæder sig til at komme rigtigt i gang og håber nu kun på bedre vejr i Danmark, så de kan fortsætte forberedelserne.

RS Competition
Jannie Johansen


Læs mere om:
  • Nicolai Nielsen
  • Niklas Dall Knudsen
  • RS Competition/K-Tech
  •