Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Nicolai Sylvest overraskede positivt i Italien

KF3 
01/03/10 

Nicolai Sylvest var i slutningen af februar til start i Wintercuppen på South Garda kartingbanen lidt uden for Milano, hvor han sammen med 108 kørere fra mange lande stillede til start i den KF3-klasse, han netop er rykket op i. KF3-klassen er for unge kørere mellem 13 og 16 år, dog må kørere starte i det år, hvor de fylder 12 år, og derfor havde den 12-årige skoleelev fra Jægerspris mulighed for at få sin første start i klassen.
 

Men da der var tale om det første løb i KF3-klassen for Nicolai Sylvest, var målsætningen før løbet at lære så meget som muligt og bruge løbet som en god træning, så han vil være bedre rustet, når den hjemlige sæson starter i begyndelsen af april.

Første gang Nicolai Sylvest havde været på banen, var han 2,5 sekunder efter de hurtigste, men da den første dag på South Garda kartingbanen var omme, havde han reduceret denne afstand til bare 0,65 sekund – en helt igennem godkendt præstation af en af feltets yngste deltagere. Dagen efter regnede det, men også her viste skoleeleven, at han kunne holde samme tempo.

Med 109 kørere i feltet blev dette opdelt i tre grupper til tidtagningen, hvor den første – som Nicolai Sylvest befandt sig i – kom til at køre i regnvejr, hvilket betød, at ingen af kørerne herfra formåede at komme blandt de 25 bedste generelt. Nicolai Sylvest lod sig dog ikke gå på af dette, selv om det betød, at han skulle starte som nummer 27 ud af 36 kørere i sine fem kvalifikationsheat.


Nicolai Sylvest (36) i midten før et af løbene i Italien.
(Foto: Sylvest Motorsport)

Det blev til fem hårde kvalifikationsheat, hvor Nicolai Sylvest måtte sande, at de udenlandske dommere lader kørere få friere tøjler end herhjemme. Efter en kanonstart i sit første heat fik han ellers kørt sig fra 27. til 12. pladsen, men flere påkørsler sendte ham ned på en 21. plads. Også de efterfølgende heats bød på en hel del skubben og massen, men Nicolai Sylvest gav ikke op. I sit sidste heat blev han atter påkørt i starten, så han fik bukket en styrestang og røg af banen. Han kom med igen, men som sidste mand, og trods en gokart, der var svær at styre, endte han heatet med at sætte en omgangstid, der var sølle 0,15 sekund langsommere end den, vinderen af heatet satte.

Det tegner derfor godt for næste løb, hvor Nicolai Sylvest i weekenden den 19.-21. marts igen starter i det italienske, nærmere bestemt i det store traditionsrige løb, Trofeo Andrea Margutti lidt uden for Milano.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  • South Garda
  •