Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

de Ferran og Luczo Drage Racing går sammen

IndyCar
Series  

16/02/10 

Det er i dag blevet annoceret at Steve Luczo og Jay Penske, der ejer Luczo Dragon Racing, og Gil de Ferran der står bag de Ferran Motorsports og er en tidligere Indy 500 vinder, har samlet deres to teams for at oprette et nyt team, der skal fungere som løftestang for teknologi og videnskab til at deltage i IndyCar Series.
 

De Ferran, vinder af Indy 500 i 2003 og dobbelt IndyCar mester vil være medejer, formand og partner i i Luczo Dragon Racing / de Ferran Motorsports. Efter at have tilbragt de sidste to år som kører og teamejer af de Ferran Motorsports i ALMS, har de Ferran været fokuseret på at bringe hans mesterskabserfaring til IndyCar Series. Beslutningen om at slå sig sammen med Luczo Dragon Racing er baseret på et ønske fra begge teams om at bygge en af de mest avancerede og højteknologiske motorsportsfaciliteter i Nordamerika.

"Vi har talt med Gil om dette i nogen tid og vi følte det var den perfekte mulighed for at kombinere vores ressourcer," siger Luczo. "Gil har erfaring med at samarbejde med store producenter og førende teams fra hele verden, og vi føler vi kan gøre de forretnings- og ledelsesmæssige ekspertiser operationelle. Vores kompetencer supplerer hianden i høj grad og vi har alle de samme visioner og ambitioner. Vi er meget begejstrede for teamets retning."

Den samlede evner hos de tre partnere vil skabe en formidabel ramme. Penske, den yngste søn af Roger Penske har opbygget et imponerende medie- og forlagsimperium og samtidig beholdt en stor interesse for sporten med sit unge IndyCar team. Luczo er bestyrelsesformand og administrerende direktør for Seagate Technologies og en af USA's mest succesfulde forretningsmænd inden for teknologi, mens de Ferrans succeser er hentet som motorsportskører og senere som teamejer.

"Gil og jeg har kendt hinanden i 10 år - da han startede med at køre race for min far," siger Penske. "Gil har altid haft ambitioner udenfor bilen og Steve og jeg har talt med ham om at arbejde sammen i et stykke tid. Luczo Dragon Racing og de Ferran Motorsports vil leve sammen. Vi deler alle den samme vision for fremtiden i denne industri og ved at samle kræfterne, vi er overbeviste om at vi kan gøre en virkelig succeshistorie ud af dette nye initiativ. Vi har de ressourcer og den viden der skal til for at opbygge en stor motorsportsorganisation."

"Det er en yderst spændende annoncering," siger Gil de Ferran. "Vores mål er at sammensætte en state-of-the-art motorsportsdrift med et skarpt fokus på højteknologi og udvikle videnskaben. Vi har en meget talentfuld kører i Raphael Matos, der har været en vinder på alle niveauer som han har kørt og han har vist et stort potentiale, hvor han allerede sidste år blev årets rookie. Fundamentet er på plads og med vores samlede ressourcer og lederskab, som vi håber kan gå nye veje, bliver vi et af de mest konkurrencedygtige teams i IndyCar serien."

Luczo Drage Racing blev dannet i 2007 hvor Ryan Briscoe sluttende på femtepladsen i Indianapolis 500, teamets første løb. Efter en begrænset indsats i 2008, fik Luczo Dragon en fuld sæson i 2009 og vandt Rookie of the Year titlen med Matos bag rattet. De Ferran Motorsports var med det fabriksstøttede Acura-team med i den amerikanske Le Mans serie i 2008 og 2009. Siden debuten midtvejs i 2008-sæsonen, vandt holdet 28% af løbene, sluttede på podiet 61% af gangene, havde pole position 44% af tiden, og i forreste række 72% af gangene. I 2009, som var teamets første fulde sæson, blev de nummer 2 i LMP1 klassen.

Benji

Læs mere om:
  • Raphael Matos
  • de Ferran Motorsports
  •