Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Prix 2

Svensk kører i Grand Prix 2 mesterskabet

Grand Prix 2 
16/01/10 

Det hæderkronede Super Nova team, der har ført flere danske kørere frem til succes, skal i år have en svensk kører i deres Grand Prix 2 team.
Det er Marcus Ericsson der i 2009 vandt det japanske Formel 3 mesterskab, han bliver i 2010 teamkollega med Josef Kral hos Super Nova teamet, dermed stiller teamet i år med to Grand Prix debutanter.
 

Helt debutant er Josef Kral dog ikke, idet han tidligere har kørt for Super Nova teamet i Grand Prix 2 Asia mesterskabet, hvor han endda var en enkelt gang på podiet.

2009 sæsonen kørte Marcus Ericsson for ART Grand Prix teamet, hvor det som nævnt blev til sejr i det japanske Formel 3 mesterskab, samt en 4. plads i Formel 3 klassen ved Macaus Grand Prix.

Josef Kral kørte i 2009 i Formula Masters klassen, hvor han sluttede på 3. pladsen i mesterskabet.

Marcus Ericsson og Josef Kral kender i øvrigt hinanden i forvejen, idet de begge deltog i Formula BMW UK mesterskabet i 2007.
Her vandt Marcus Ericsson mesterskabet, med Josef Kral på 2. pladsen.

Det var ellers forventet at Marcus Ericsson ville få pladsen som test- og reservekører i Mercedes Benz Grand Prix teamet, men om denne plads er forenelig med deltagelsen i Grand Prix 2 mesterskabet vides ikke.
Marcus Ericsson testede sammen med med Mercedes GP ved december testen, hvor han kørte i den tidligere Brawn GP racer, og han imponerede både i sit samarbejde med teamet, samt ikke mindst med sin speed på banen.

Omkring pladsen som test- og reservekører hos Mercedes GP er er Marcus Ericsson i konkurrence med blandt andet tyskeren Nick Heidfeld, der har indset at der næppe bliver en fast plads i Formel 1 feltet til ham den kommende sæson.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Josef Kral
  • Marcus Ericsson
  • Nick Heidfeld
  • ART Grand Prix
  • Mercedes GP
  • Super Nova
  •