Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom K valgt til årtiets danske sportsprofil

Le Mans 
04/01/10 

Le MansTom Kristensen årtiets danske sportsmand Blot en uge efter at være blevet kåret til årtiets bedste sportsvognskører i verden kan Tom Kristensen høste ny hæder for sine bedrifter i dette årtusinde. Berlingske Tidende har efter en læserafstemning kåret den 8-dobbelte Le Mans-vinder som årtiets bedste sportsmand i Danmark foran tennisspilleren Caroline Wozniacki og seneste vinder af B.T. Guld, 49-båden fra OL i Beijing.
 

”Det var da en fantastisk måde at starte et nyt sportsårti på. Tusind tak til alle de læsere, der har peget på mig og vurderet, at jeg har stået for de største præstationer siden 2000,” siger nordjyden, der samtidig gør status over den fremgang, som hele motorsporten har haft herhjemme siden 2000:
”Der var ikke mange danskere, der tog os racerkørere alvorligt ved indgangen til det netop afsluttede årti. Jan Magnussens Formel 1-eventyr var endt ulykkeligt, Jason Watts lovende karriere var netop lagt i ruiner af et tragisk uheld på motorcykel, og jeg selv havde blot en enkelt sejr på Le Mans i bagagen. Men siden har ikke mindst netop Le Mans vist alle rød-hvide sportsentusiaster, hvilket potentiale dansk motorsport råder over, senest bevist af Jan Magnussens og Team Essex’ klassesejre i 2009-løbet. Og det gode er, at et nyt kuld talenter står på spring til at tage over efter os gamle,” påpeger Tom Kristensen.


(Foto: TomKristensen.com)

Resultatet af Berlingske Tidendes afstemning:
1: Tom Kristensen (34,3 pct.)
2: Caroline Wozniacki (27,4 pct.)
3: Håndbolddamerne (10,7 pct.)
4: 49’eren (9,8 pct.)
5: Ishockeyherrerne 5,8 pct.)
5: Letvægtsfireren (5,8 pct.)
7: Jon Dahl Tomasson (3,9 pct.)
8: Håndboldherrerne (0,9 pct.)
8: Mikkel Kessler (0,9 pct.)
10: Nicki Pedersen, (0,0 pct.)

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Tom K verdens bedste
  •