Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Officielt - Michael Schumacher til Mercedes GP

Formel 1 
23/12/09 

Mercedes GP har nu - efter mange ugers spekulation - bekræftet at Michael Schumacher vender tilbage til Formel 1. Han vender tilbage til Mercedes som var der hvor han i sin tid startede sin karriere - inden den for alvor overgik til den helt store berømmelse som kører for Ferrari.
 

Det er et comeback for Michael Schumachers vedkommende. Tilbage i 1990'erne var han en del af Mercedes junior-team hvor han blev sat ind i Gruppe C racerne samt kørte et par DTM løb for Mercedes. Senere blev det dog Benetton der fiskede tyskeren inden han i 1996 skiftede til Ferrari hvor han i et årti førte den stejlende hingst til talrige VM titler. "Mercedes GP er en ny udfordring for mig - både sportsligt og personligt. Det er et nyt kapitel i min karriere og jeg ser meget frem til at arbejde sammen med min gamle ven Ross Brawn og folkene fra tiden i Mercedes Junior-programmet," siger Michael Schumacher.


Michael Schumacher vender hjem til Mercedes
(Foto: Mercedes GP)

"Jeg er sikker på at vi sammen kan kæmpe med om Formel 1-VM næste år og jeg ser frem til at komme tilbage på racerbanerne. For mig er dette med til at afslutte cirklen. Mercedes støttede mig i så mange år da jeg begyndte min Formel 1-karriere og nu kan jeg forhåbentlig give noget tilbage til mærket med stjernen," fortsætter han.

Det er noget af et skifte, især efter at Ferrari har forsøgt at holde tyskeren på en 'livsvarig' kontrakt. Men det er også naturligt at han som tysker søger hjem. Det store spørgsmål er også om helbredet stadig er til det. Tidligere i 2009 var en gammel skade i nakken årsag til at det ikke blev til et comeback da Felipe Massa selv blev skadet.


Schumacher i nye farver
(Foto: Mercedes GP)

Michael Schumacher har 7 VM-titler og 91 sejre i 248 Grand Prix'er.

Benji

Læs mere om:
  • Michael Schumacher
  • Mercedes GP
  •