Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Renault solgt - og bliver i Formel 1

Formel 1 
16/12/09 

Renault fortsætter med at være med i Formel 1 og har solgt en del af deres Formel 1-team til Genii Capital fra Luxemborg. De to partnere vil i 2010 samarbejde om driften af teamet og være fælles om teamet. Den endelige aktiehandel vil blive gennemført i starten af 2010.
 

Dermed er mange ugers usikkerhed om Renaults fremtid blevet afklaret. Teamet bevarer i 2010 sit navn og udformining så for de mange Formel 1-tilskuere vil der ikke være den store forandring. Renault fortsætter selvsagt også med at producere motorer, en produktion der fortsat vil ligge i Viry-Châtillon. Det indikeres mellem linjerne at motordelen er en selvstændig virksomhed, og derfor kan det i fremtiden blive muligt for Renault alene at udvikle motorer. i 2010 vil de også leverer motorer til Red Bull Racing.

Renault tror stadig på Formel 1 som en platform til at udstille sig selv, men økonomisk har der været brug for nye input. Ikke mindst kommer Genii Capital ind med gode kontakter til mulige sponsorer - et område som Renault har været hårdt ramt på efter at flere store navne har trukket sig på grund af skandalerne omkring teamet og den generelle økonomiske nedtur.

Renault er ikke blege for at fortælle at frasalget alene sker af økonomiske årsager. Omkostningsniveauet i sporten er, efter franskmændenes eget udsagn, forøget og der har været behov for at få skåret indsatsen ned. Renault har i forvejen store underskud på grund af det faldende bilsalg - og omkostningerne der er sparet ved mindre involvering i Formel 1 er velset for hele koncernen.


Renault bliver i Formel 1 - måske med kinesisk kører i 2010
(Foto: Renault F1)

Robert Kubica er fortsat teamets førstekører. Hvem der får det andet sæde er fortsat uvist, men som tidligere omtalt i dag er Ho-Pin Tung umiddelbart den der står bedst. Han testede for nylig på Jerez og da han er en del af Genii gruppens "ungdomsafdeling" i Gravity Sports Management, er det oplagt at han må være det bedste bud som 2. kører for teamet i 2010.

Benji

Læs mere om:
  • Renault F1
  •      ASETEK SIMSPORTS