Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Mercedes Grand Prix navnet godkendt

Formel 1 
11/12/09 

- af Formula 1 Commission
Som et af punkterne på Formula 1 Commission mødet i går i Monaco, blev det godkendt at Mercedes Benz koncernen må benytte navnet Mercedes Grand Prix (Mercedes GP) på deres Formel 1 team fra og med 2010 sæsonen.
Navne ændringen fra Brawn GP til Mercedes Grand Prix blev vedtaget med med samtlige Formula 1 Commission deltagernes stemmer.
 

Da Mercedes Benz opkøbte Brawn GP teamet, ønskede de at ændre navnet til Mercedes Grand Prix (Mercedes GP), men det kunne der på dette tidspunkt ikke gives tilladelse til, den tilladelse kom altså så i går.

Tilladelsen er lidt historisk, da det 'nye' Mercedes Grand Prix team ikke betragtes som et nyt team, men derimod 'blot' som Brawn GP med et nyt navn.
Det betyder at Mercedes Grand Prix fortsætter der hvor Brawn GP slap i forhold til FIA. Dermed får Mercedes Grand Prix teamet i 2010 den andel af indtægterne som Brawn GP teamet har optjent retten til i løbet af denne sæson.

En talsmand fra FIA udtaler:
"dette er et engangstilfælde, der udelukkende skyldes Mercedes Benz lange involvering inden for Formel 1 Grand Prix sporten."


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Brawn GP
  • Mercedes GP
  •