Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Raikkonen skal køre Citroën

WRC 
04/12/09 

World Rally ChampionshipFormel 1 verdensmesteren fra 2007, den tidligere Sauber, McLaren og Ferrari kører Kimi Raikkonen fra Finland, skifter nu Formel 1 raceren ud med en Citroën C4 som han skal deltage med i World Rally Championship, hvor han skal køre for det Red Bull støttede Citroën Junior Team, der bliver Raikkonen teamkollega med Sebastien Ogier der allerede har et års erfaring både med teamet og Citroën raceren.
 

Kimi Raikkonen kom direkte fra Formel Renault og ind i Formel 1 i 2001 hvor han startede med at køre for Sauber teamet, i 2002 skiftede han over til McLaren og i 2007 til Ferrari teamet som han samme år vandt verdensmesterskabet sammen med.
De sidste par sæsoner har Raikkonen, sideløbende med sit Formel 1 job hos Ferrari, også kørt en del rally løb i en Fiat Abarth Grande Punto S2000 - endda med flere fine resultater undervejs.

Ligeledes har Kimi Raikkonen aldrig lagt skjul på at han meget godt kunne lide rallysporten, og lysten om at køre med om verdensmesterskabet har været tilstede et godt stykke tid.
Derfor har der i denne sæson været vedvarende rygter om at Raikkonen måske ville vende Formel 1 ryggen, og i stedet koncentrere sig om World Rally Championship (WRC).

I går kom så bekræftelsen på at Kimi Raikkonen skifter over til WRC, hvor han som nævnt skal køre for det Red Bull støttede Citroën Junior Team sammen med sin 'faste' co-driver Kaj Lindstrom, og netop Red Bull linket skal her ses som interessant, da 2010 godt kan gå hen og vise sig som Raikkonens eneste sæson i WRC, for det forlyder at Red Bull er meget interesseret i at få ham placeret i den ene af deres Formel 1 racere i 2011 som teamkollega til Sebastian Vettel.

Foreløbig der det planen at Kimi Raikkonen og Sebastien Ogier skal deltage i hele WRC sæsonen 2010, bortset fra løbet på New Zealand som teamet har valgt at springe over.
Derudover skal de også deltage i Raikkonens 'hjemmebaneløb' Arctic Rally.


Kimi Raikkonen var stadig i Ferrari tøjet, da han blev præsenteret som Citroën's nye kører i WRC. I baggrunden den mangedobbelte verdensmester Sebastien Loeb, der fortsætter i Citroën teamet i 2010.
(Foto: Renault Presse)

Udover deres junior team indsætter Citroën også deres sædvanlige 'hoved team' - Citroën Total - her skal de to C4 racere køres af henholdsvis Sebastien Loeb og Daniel Sordo.

Citroën team 2010

Citroën Total World Rally Team
Sébastien Loeb og Daniel Elena
Daniel Sordo og Marc Marti

Citroën Junior Team
Kimi Räikkönen og Kaj Lindström
Sébastien Ogier og Julien Ingrassia


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Kimi Räikkönen
  • Sebastien Loeb
  • Farvel Kimi
  • Raikkonen på vej til Citroen
  •  
     

    World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: