Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Sauber overtager Toyota's plads

Formel 1 
04/12/09 

- i Formel 1 feltet
I går kom en officielle meddelelse fra FIA, der oplyste at hvis Sauber teamet underskriver den gældende 'Concorde Agreement', vil teamet overtage dem plads i Formel 1 feltet der er blevet ledig efter at Toyota har trukket sig.
Dermed er et par uger med stor uvished og spekulationer nu heldigvis slut for Peter Sauber, der har købt sit team tilbage fra BMW Motorsport.
 

BMW Sauber teamet meddelte allerede midt på sæsonen 2009 at de ville trække sig ud efter det sidste løb, ret hurtigt derefter meldte investerings gruppen Qadbak sig på banen som køber, og dermed så det ud til at teamets fremtid var sikret.
Men Qadbak's korthus faldt sammen, næsten inden det blev bygget færdigt, derfor blev der ikke lagt en rettidig ansøgning ind for teamet, om deltagelse i Formel 1 verdensmesterskabet 2010, da det slet ikke var sikkert at teamet ville overleve.

Det fik teamets tidligere ejer Peter Sauber til at købe teamet tilbage fra BMW Motorsport, en handel som det forlyder var betinget af at teamet fik en plads på startgridden i 2010, og i går kom så endelig meddelelsen fra FIA:
Hvis Sauber teamet underskriver Concorde aftalen, bliver de team nummer 13 i Formel 1 verdensmesterskabet 2010, hvor de erstatter Toyota teamet.
Som det 13. team i Formel 1 feltet kommer de to Sauber racere til at køre med startnumrene 26 og 27.

Straks efter at meddelelsen kom fra FIA begyndte såvel rygterne som gætterierne om hvem der skal køre for Sauber teamet i 2010.
Fem kørernavne kom hurtigt 'på banen', det var først og fremmest den tidligere Sauber og BMW Sauber kører Nick Heidfeld, og med Toyota teamet nu udenfor startgridden kom også Jarno Trulli på tale.
Herudover nævnes BMW Saubers hidtidige testkører Christian Klien samt den tidligere McLaren kører Heikki Kovalainen.
Sidst men ikke mindst den 'japanske komet' Kamui Kobayashi.
Men som nævnt det er kun gætterier!


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Christian Klien
  • Heikki Kovalainen
  • Jarno Trulli
  • Kamui Kobayashi
  • Nick Heidfeld
  •      ASETEK SIMSPORTS