Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Canadas GP igen med på kalenderen

Formel 1 
28/11/09 

Det canadiske Formel 1 Grand Prix har levet i en usikker tid de seneste mange måneder. FOM alias Bernie Ecclestone og de canadiske arrangører har været uenige om en hel del praktiske ting, blandt andet skattespørgsmål. Nu er der efter lange forhandlinger på tværs af Atlanten opnået enighed, og det canadiske Grand Prix er igen med på kalenderen. Der er nu lavet en fem årig kontrakt startende med det første Grand Prix d. 13. juni 2010.
 

Der har været mange, lange og hårde forhandlinger inden det canadiske Grand Prix igen kom tilbage på Formel 1 kalenderen. Men nu er det endelig lykkedes. Første Grand Prix der bliver kørt efter indgåelse af den nye kontrakt, køres d. 13. juni 2010.

Det har for engangs skyld kostet FOM at få et Grand Prix med på kalenderen. FOMs oprindelige tilbud til de canadiske arrangører lød på $ 165 mill. for en fem årig aftale. Det endte dog med at man fik forhandlet sig frem til en væsentlig reduktion i denne pris. Man blev i stedet enige om en pris der lyder på $ 71 mill. og der vel et afslag der er til at føle på.

Regningen bliver i dette tilfælde delt mellem 3 parter. Den canadisk stat og delstatsregeringen i Quebec betaler hver en tredjedel, mens Montreal by og turistorganisationen i byen deles om den sidste tredjedel. Der forventes dog et overskud samlet set efter den fem årige kontrakts udløb.

"Det har været et langt og sejt træk at blive enig med FOM om denne kontrakt. Vi har været nødt til at for at sikre denne store begivenhed i byen, at forhandle på vegne af skatteyderne. Vi har ikke villet bringe skatteydernes penge i fare for denne sag." lyder det fra canadisk side.

Det canadiske Grand Prix er pr. tradition så godt som altid udsolgt, så man venter et overskud, der samlet set skal være med til at sikre det canadiske Grand Prix når den nye og netop indgåede kontrakt udløber.

Dons

Læs mere om:
  • Gilles Villeneuve
  •