Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Michael K. Christensen Årets Bilsportskører 2009

Diverse 
20/11/09 

Den 19-årige mekanikerlærling Michael K. Christensen fra Karlslunde besatte fjerdepladsen i et af de mest prestigefyldte juniormesterskaber i verden, Formula BMW Europe. Michael K. Christensen blev noteret for fire sejre i sæsonens løb, og havde det ikke været for en skrivebordsafgørelse over en - angivelig - teknisk uregelmæssighed, var resultatet blevet endnu bedre. Hele syv gange kørte han først over målstregen i år.
 

Årets talenter indenfor banesporten er Jesper Egebart, Børkop og Casper B. Larsen, Horsens.
Årets talent indenfor karting er Andreas S. Hansen, Lille Skensved.
Årets talent indenfor rally er Tim Fraas, Vejby.

Michael K. Christensen Årets Bilsportskører 2009
Året 2009 er den foreløbige kulmination på en fantastisk karriere, der begyndte i karting som ti-årig. Med afsæt i en række hjemlige og skandinaviske sejre og mesterskaber blev det siden til titlen som Europamester for juniorer i 2005, og året efter vandt det danske stortalent titlen som viceverdensmester i den fornemste seniorklasse. I tilgift har Michael K. Christensen hele to gange kunnet kalde sig tysk mester, før han i 2008 skiftede til formelsporten. Her blev det straks til sejr i rookie-mesterskabet i det europæiske Formel BMW-mesterskab.

Michael K. Christensen har med ovenstående resultater markeret sig som det nok bedste bud på den næste danske formel 1 kører i en tid, hvor dansk bilsport kan glæde sig over et væld af store talenter, der i disse år bryder frem, klar til at overtage scenen efter de nuværende topkørere.
Årets Bilsportskører 2009 er Michael K. Christensen (th.). Prisen blev overrakt af Tom Belsø, Danmarks første Formel 1-kører og den første modtager af prisen som Årets Bilsportskører i 1967. Kåringen skete i Idrættens Hus den 20. november.
(Foto: DASU)


Michael tester allerede intensivt i klassen Formel 3, der er næste skridt på vejen mod stjernerne.

Se listen over Michael K. Christensens imponerende resultater nederst.Årets talenter 2009

Hvert år udpeger Dansk Automobil Sports Unions forskellige sportsudvalg unge talenter indenfor de respektive sportsgrene. I 2009 bliver kredsen af talenter udvidet, idet unionen for første gang kårer to talenter indenfor banesporten: Et talent fra offroad-banesporten og et talent fra asfaltbanesporten.


Årets talenter i dansk bilsport blev kåret i Idrættens Hus den 20. november.
Fra venstre er det: Jesper K. Egebart, Børkop (asfaltbane), Casper Bøgh Larsen, Horsens (offroadbane), Andreas S. Hansen, Lille Skensved (karting) og Tim Fraas, Vejby (rally).
(Foto: DASU)


Årets talenter er:Jesper Egebart, Børkop
Asfaltbane

16-årige Jesper K. Egebart fra Børkop har det ikke fra fremmede, men er nærmest flasket op med motorsport, nærmere betegnet Formel Ford. Både Jespers far og onkel har en lang karriere i Formel Ford, men siden 2008 har de to veteraner koncentreret sig om at hjælpe sidste skud på familiestammen.

Jesper Egebart viste sig tilliden værdig ved en fornem anden halvdel af sæsonen, hvor han vandt Ford Junior Cup og Dansk Metal Festival samt sølvmedalje i DM. Året sluttede med finaledeltagelse i den prestigefyldte British Formula Ford Festival – det uofficielle VM i klassen.Casper Bøgh Larsen, Horsens
Offroadbane

14-årige Casper B. Larsen fra Horsens stiftede allerede som 12-årig for første gang kræfter med crosskart og besatte i sit debutår blandt andet andenpladsen i Ørnedalscuppen.

Efter kun et år i crosskart valgte Casper i 2009 at prøve kræfter med FIA’s nordeuropæiske mesterskab. Det blev en stor succes, idet han har gennemført alle seriens løb i Sverige, Norge og Danmark og besatte en flot samlet andenplads i klassen, som tæller flere end 20 kørere fra de skandinaviske lande og Rusland. Casper, som hver gang har sin far med som mekaniker på de lange ture, stiller altid op med topmateriel i fineste stand, og han afsluttede passende 2009-sæsonen med et mesterskab i den danske crosskart-serie.Andreas Sebastian Hansen, Lille Skensved
Karting

14-årige Andreas S. Hansen fra Lille Skensved har været Danmarks klart bedste kort på den internationale juniorscene i karting 2009.

I juni vandt han således Viking Trophy foran konkurrenter fra hele Skandinavien og Baltikum og kvalificerede sig til finalerne i både EM og World Cup for KF3 – det uofficielle VM for juniorer. I sidstnævnte løb var Andreas kun en hårsbred fra podiet, men sluttede på en fremragende fjerdeplads blandt verdens 72 bedste juniorkørere. I Danmark blev det til en bronzemedalje ved DM.

Det skader selvfølgelig heller ikke, at talentets manager er selveste Jason Watt!Tim Fraas, Vejby
Rally

Årets rallytalent startede sin karriere allerede inden han fik kørekort. Som co-driver for sin far fik han masser af erfaring og fartfornemmelse.

Udstyret med et rigtigt kørekort skiftede Tim til pladsen bag rattet i en Volvo, med hvilken han høstede international erfaring - ikke mindst i flere NEZ-løb i Sverige og Baltikum.

Det var dog i 2009, at det nu 22-årige talent fra Vejby fik sit store gennembrud. I de svenske NEZ-løb South Swedish Rally og Snapphane Rallyt imponerede han ved at besætte andenpladsen blandt de to-hjuls trukne biler, og årets helt store triumf kom med en suveræn generalsejr i Schackenborg Grusrally.Øvrige hæderstegnColding Pokalen

Colding Pokalen er indstiftet af guldsmed Kim Colding. Prisen tildeles i 2009 Andreas Fasberg.
Andreas Fasberg blev tildelt Colding Pokalen 2009.
(Foto: DASU)


Andreas har i 2009 haft en helt fantastisk sæson, der har resulteret i den samlede sejr i både DM, Dansk Super Kart og Viking Trophy i gearklassen KZ2. I tilgift blev han første dansker nogensinde der har deltaget i World Cup for den fornemste gearklasse i karting, KZ1. Her imponerede han alle ved tredjehurtigste træningstid og en slutpladsering i top 12 foran bl.a. flere deltagende Formel 1 kørere!


Michael K. Christensen

Sportslig karriere2009:

Firer samlet, Formel BMW Europe. Fire løbssejre i sæsonen.

Årets Bilsportskører i Danmark2008:

Rookie of the Year, Formel BMW Europe

Toer, Macau Grand Prix, Formel BMW

Toer, Formel BMW World Final

Vinder, BMW Scholarship (75.000 euro), Formel BMW2007:

Vinder, Winter Cup, karting, KF1 (Verdens første KF1-løb nogensinde)

Vinder, åbne tyske mesterskab, karting, KF1

Vinder, danske mesterskab, karting, Formel A

Treer, EM, karting, KF1

Femmer, Italian Masters, karting, KF1

Vinder, BMW Scholarship (75.000 euro), Formel BMW2006:

Vice-verdensmester, karting, Formel A

Vinder, åbne tyske mesterskab, karting, Formel A

Vinder, Macau Kart Grand Prix, karting, Formel A

Vinder, Trofeo Industrie, karting, Formel A

Vinder, 6. afd. af EM, karting, Formel A (samlet nummer 6)

Nummer fem samlet, åbne italienske mesterskab, karting, Formel A

Nummer to, danske mesterskab, karting, Formel A2005:

Vinder, danske mesterskab, karting, ICA Junior

Skandinavisk mester, karting, ICA Junior

Europamester, karting, ICA Junior2004:

Vinder, danske mesterskab, karting, ICA Junior

Vinder, Viking Trophy, karting, ICA Junior


Læs mere om:
  • Andreas Sebastian Hansen
  • Jesper K. Egebart
  • Michael Klitgaard Christensen
  •