Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Timo Glock til Manor

Formel 1 
17/11/09 

Opdateret
Timo Glock skal være 1. kører hos Manor Grand Prix i 2010. Det er blevet offentliggjort tirsdag morgen.
Det nye Manor Grand Prix team er ved at gøre sig selv klar til entréen i Formel 1 og har skrevet kontrakt med rutinerede Timo Glock for 2010. Tyskeren var ellers på vej mod Renault, men eftersom der er meget stor usikkerhed om det franske team overhovedet kommer til start i 2010, er valget faldet på det nye britiske team.
 

Teamet vil senere på året præsentere deres planer og allerede nu har de indikeret at kørerbesætningen bliver en blanding af erfaring og ungdom. Dermed kan der være mulighed for at se en forholdsvis ny kører i den anden racer. "Jeg er meget glad for at Timo har valgt at køre for vores team. Det har hele tiden været min anbefaling at vi skal have mindst en kører med erfaring fra 2009-racerne for at hjælpe med i udviklingsprogrammet, men at få en kører som ikke alene har været på podiet i 2009 men også har vist sit talent og potentiale til at tage os videre frem, er meget spændende," siger teknisk direktør Nick Wirth.

Teamet beretter at de har fået udviklet og produceret den første monocoque og de forventer at den kan gå gennem den store crash test hos FIA inden jul. Første test af bilen sker en gang i starten af 2010.

Den tyske kører, der har erfaring med Formel 1 som kører for Jordan og nu senest Toyota, har en forholdsvis stor erfaring med Formel 1 og efter en hel del stærke resultater i 2009 gjort sig godt bemærket. "Jeg havde flere muligheder for 2010, hvoraf flere er med de mere etablerede teams. Alle kørere har det samme mål - at vinde verdensmesterskabet en dag - men den måde som jeg gerne vil få succces er at være del af en proces i at bygge et team op og spille en hovedrolle i at udvikle raceren. Det er derfor muligheden med Manor Grand Prix er så spændende for mig," siger Timo Glock.

Han erkender at det for tiden er et lille team, men mener at de har gode og seriøse ambitioner - og at han glæder sig til at være med i opbygningen.

Benji

Læs mere om:
  • Timo Glock
  • Virgin Racing
  • Glock nu på vej til Manor
  •