Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Vejret spiller med

DM Rally 
10/11/09 

- nervekrigen i gang inden Yokohama Gjønge Rally
Når finalen i danmarksmesterskabet i rally afgøres lørdag i Yokohama Gjønge Rally på de små landeveje på Møn, er vejret en vigtig medspiller. Med 95 procent udsigt til regn, kan det blive fatalt at være det rallyhold, der lige rammer en regnbyge på de forkerte dæk.
Det har landets to hurtigste rallykørere, Max Christensen i Subaru og Christian Jensen i Peugeot, med i deres indbyrdes nervekrig inden løbet.
 

"Vi glæder os til regnvejr, for vi kører lige gerne på, hvad underlag det skal være," siger den regerende mester i klassen for de hurtige firehjulstrukne biler, Max Christensen, Ålborg. "Det gælder måske ikke for vores værste konkurrent. Det bliver nogle meget hurtige prøver, og jeg tror, vi nok skal tage DM i hus," vurderer Max Christensen, der stiller op i sin Subaru Impreza WRX med Dorte Ravn fra Horsens i codriversædet.


Landets to hurtigste rallyhold duellerer på lørdag om danmarksmesterskabet i rally. Vinderne af Yokohama Gjønge Rally bliver samtidig mestre i klassen for de hurtige, firehjulstrukne biler. Fra højre: Christian Jensen og Søren Tøndborg i Peugeot 207 Super 2000 og Max Christensen og Dorte Ravn i Subaru Impreza WRX.
(Foto: Michael Eisenberg)

Mesterens værste konkurrent er Christian Jensen fra Ans, der sammen med sin codriver Søren Tøndborg fra Kjellerup stiller op i en Peugeot 207 Super 2000: "Jeg glæder mig meget til det løb. Vejret kan blive hvad som helst, men vi tager regn eller tørvejr, som det kommer. Det kan blive mit første DM i rally, forhåbentlig står vi øverst til slut, vi har i hvert fald farten i år," siger Christian Jensen.

Et af de to mandskaber forventes at blive totalvindere af Yokohama Gjønge Rally, der har 54 rallyhold til start. Tre danmarksmesterskaber og mesterskabet for historiske biler er i spil. Der køres 10 hastighedsprøver fordelt overalt på Møn lørdag fra kl. 8 til 18 med rallycentrum i Stege.

Tre mesterskaber og en cup på spil
Ud over klassen for firehjulstrukne biler i gruppe N og Super 2000, hvor landets to hurtigste rallyhold tørner sammen, kæmpes der om DM i klassen for tohjulstrukne, tunede biler, hvor Tim Svanholt, Øm og Per Henriksen, Roskilde i VW Golf GTI er oppe mod Martin Johansen, Vejen, og Henrik Vestergaard, Mørke, i Suzuki Swift Super 1600. Også i denne klasse er der tale om et rent shoot-out, bedste hold vinder mesterskabet.

I DM for Gruppe H, gamle, ikke længere homologerede biler, står kampen mellem Henning Søgaard, og Iben Louring fra Amager i Ford Sierra Cosworth og Johnny Pedersen, Slangerup, og Ulrik Hogrefe, Ølstykke, i BMW M3. Bedste hold bliver mestre

I Midland Historic Rally Cup, klassen for ægte historiske biler fra før 1982 står kampen mellem Kim Madsen og Kasper Sørensen fra Sorø i en Ford Escort RS 2000 fra 1977 og Per G. Hansen, Ringsted, og Karsten M. Svensson, Hässleholm, i en Porsche 911 RS fra 1976. Vinderen af de to bliver historisk cupvinder.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Dorthe Ravn
  • Henrik Vestergaard
  • Martin Johansen
  • Max Christensen
  • Per Henriksen
  • Søren Tøndborg
  • Tim Svanholt
  • 14/11/09 - DM Rally
  •