Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussens sejr var årets historie

ALMS 
06/11/09 

American Le Mans Series- i den Amerikanske Le Mans Serie
Da Jan Magnussen i år kørte en flot sejr hjem for Corvette Racing på Mosport i Canada, var det ikke alene hans fantastiske kørsel i den tætte og spændende duel med Ferrari, der var bemærkelsesværdig. Holdkammerat Johnny O’Connell udtalte at sejren på Mosport var Jans alene, men det var nu ligeledes bemærkelsesværdigt, at Corvette Racing allerede vandt deres første løb med den nye GT2 racer i deres kun tredje løb med bilen.
 

Med de to ting taget i betragtning har fans fra hele verden nu kåret netop den sejr til at være årets historie i den Amerikanske Le Mans Serie. En bemærkelsesværdig kåring, der understreger GT2 klassens profil i USA og samtidig understreger den store opmærksomhed Corvette, Jan Magnussen og hans holdkammerater får på de amerikans ke racerbaner.


(Foto: Jan Kaiser)

Efter flere års succes i GT1 klassen og en sidste sejr ved årets Le Mans, skiftede Corvette Racing klasse. Der manglede kvalificerede konkurrenter i GT1 klassen og GT2 klassen var tillokkende, da man kunne komme til at kæmpe mod Ferrari, Porsche, BMW, Ford, Dodge, Panoz m.fl. Så kort tid efter Le Mans debuterede man den nye GT2 Corvette i den hårde Amerikanske Le Mans Serie. GT2 klassen er kendt for sin tætte og hårde konkurrence, men Corvette Racing er kendt for at være velforberedte.


(Foto: Jan Kaiser)

Det var ikke muligt at kæmpe med om mesterskabet, da man startede i GT2 så sent på sæsonen, men man havde sat sig en ambition om, at forsøge at være med til at kæmpe om sejre inden sæsonens afslutning. Men at det allerede lykkedes efter kun tre løb, var nok mere end de fleste havde drømt om. Men Jan Magnussen blev den afgørende faktor, da han den sidste halve time af løbet var i tæt fight med Ferrari og selvom de på tidspunkter var side om side, fik han afvist alle angreb og kunne dermed sikre Corvette Racing succes i GT2 klassen.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Corvette Racing
  • Mosport Park
  • 30/08/09 - Mosport Park - ALMS
  •