Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Tom K i mesterbrag

Race of
Champions 

02/11/09 

Race of ChampionsRacerkøreren Tom Kristensen har måske nok sluttet både Le Mans- og DTM-sæsonen af, men stadig mangler kongeløbet over dem alle her i 2009. Det afvikles i de kommende dage på det olympiske stadion i Beijing, Kina, hvor en række af verdens bedste kørere mødes i det traditionsrige ”Race of Champions”.
 

Blandt årets deltagere er ud over den danske Le Mans-rekordholder den 7-dobbelte Formel 1-legende Michael Schumacher, hans tyske efterkommer Sebastian Vettel, den nyslåede F1-verdensmester Jenson Button, den tidligere rally-verdensmester Marcus Gronholm, den tidligere touring car-verdensmester Andy Priaulx og den dobbelte DTM-mester Mattias Ekström.


Tom Kristensen og Mattias Ekström skal de kommende dage forsøge at leve op til sejren i 2006 i Race of Champions i Beijing.
(Foto: TomKristensen.com)

Race of Champions er delt op i en nationskonkurrence og en individuel turnering. Tom Kristensen stiller for fjerde gang op i ”Nations Cup” sammen med sin Audi-kollega Mattias Ekström på et skandinavisk hold, der plejer at nå langt. Holdet vandt titlen i 2006 og nåede sidste år finalen, hvor det dog blev til et knebent nederlag mod Schumacher og Vettel.

Igen i år har de to skandinaver været blandt de hurtigste i DTM, hvor de samlet har sat sig på halvdelen af mesterskabets tidtagninger. Kristensen har desuden i marts taget rekorden for flest sejre i det klassiske 12-timers-løb i Sebring, så selv om dåbsattesten efterhånden siger 42 år, er danskeren opsat på at gøre en god figur i Kina.

”Jeg har haft en rigtig god sæson, hvor jeg faktisk har følt mig bedre kørende end i de seneste år. Forhåbentlig vil det smitte lidt af herude i Beijing, hvor jeg har været med Mattias og et par amerikanske kørere oppe for at se på den kinesiske mur. I de kommende dage skulle det gerne blive os, der agerer en uovervindelig mur,” siger Kristensen fra Østen.

I alt 18 klassekørere skal i ilden de to dage på det olympiske stadion, Fuglereden, hvor der er anlagt en 1 km lang dobbeltbane i asfalt. Kørerne mødes parvis og krydser midtvejs banen, således at de kommer til at køre et identisk forløb. I Race of Champions køres der i en række forskellige biler, dog naturligvis således, at kørerne i et heat dyster i identisk materiale.

Euro Sport sender både tirsdag (Nations Cup) og onsdag (individuel) live fra kl. 13 til 16.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Mattias Ekström
  • Tom Kristensen
  • Beijing
  • 04/11/09 - Beijing - Race of Champions
  •