Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Pinagtig afslutning på god sæson

Formel 1 
01/11/09 

Sebastian Vettel vandt kedeligt løb i Abu Dhabi
Penge er ikke alt, medmindre man har ambitioner om at arrangere et Formel 1 løb. Så er penge ikke bare vigtigt, men i virkeligheden det eneste kriterie af betydning. Mens klassiske europæiske løb må kæmpe for deres eksistens får olierige arabiske opkomlinge uden videre en plads på kalenderen, blot fordi de betaler penge til Bernie Ecclestone. Og alligevel skal løbene helst placeres på et tidspunkt hvor det passer det europæiske tv-publikum.
 

Men løbet blev kørt, og det var ganske udramatisk. Højdepunktet var den hektiske aktivitet i pitten da Hamilton udgik, hvor det et par milisekunder virkede som om de ville prøve at reperere bilen - men nej. Exit Hamilton og velkommen til Sebastian Vettel i front. Og så skete der sådan set ikke mere.


Vettel vandt sæsonens sidste løb.
(Foto: Bridgestone-f1)

Det er en eklatant fornærmelse mod fansene at lade bilerne trille rundt på den slags mislykkede baner og forvente at vi gider sidde at kede os i halvanden time. Nu er Max Mosley fortid og Jean Todt er ny despot i FIA - om det er forbedring til det bedre må vi vente med at se. Men det er måske ved samme lejlighed at man skal afskaffe Bernie og tænke lidt mindre i penge og lidt mere på at skabe en VM serie, der er bedre end noget man har set tidligere.

Lidt spænding kom der dog, til allersidst, da Jenson Button indhentede Mark Webber og de to kæmpede lidt om 2. pladsen. I virkeligheden kunne man forledes til at tro at det hele var et set-up for at afslutte sæsonen på en ordentlig måde, fremfor den trivielle processions-kørsel resten af løbet havde budt på.

Sebastian Vettel vandt og sikrede sig dermed sølvmedaljerne i VM kampen. Det skal han nok gøre bedre på et tidspunkt - hans stjerne lyser klarere og klarere. Hans holdkammerat sluttede som nr. 2 og dermed blev 2009 den sæson hvor han langt om længe for alvor slog igennem og blev en vinder. Den nyslåede verdensmester Jenson Button fik 3. pladsen, mens Barrichello blev nr. 4. Og dermed besatte de to teams der om nogen har tegnet sæsonen, de fire første pladser.


Flot så det ud; kedeligt var det.
(Foto: Toyota-f1)

Med en 5. plads sluttede til Heidfeld fik BMW et nogenlunde værdigt exit fra sporten, hvis man kan kalde det værdigt at stikke halen mellem benene efter nogle få sæsoner, fordi resultaterne stagnerer lidt.

Dagens mand var Kobayashi på 6. pladsen, der kørte et fantastisk løb, og som den eneste virkelig udnyttede at han kun skulle stoppe én gang. Japaneren fik chancen som erstatning for Timo Glock og den chance har han grebet med begge hænder og vist at han måske nok har potentiale til en mere fast plads i Formel 1.

Jarno Trulli fik også point på en 7. plads mens det sidste point gik til Buemi på en 8. plads. Kun to kørere udgik undervejs, begge ganske udramatisk.

Og dermed stoppede 2009 sæsonen - der var gode løb og der var dårlige løb, der var spænding i VM tabellen, der dog aldrig blev rigtig intens. Og så var der løb som Valencia og Abu Dhabi. Og det værste er at de vender tilbage - man begynder næsten at savne kønsløse ligegyldigheder som Magny-Cours.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Yas Marina Circuit
  • 01/11/09 - Yas Marina Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •