Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

ACO forventer mindst 10 biler i GT1 klassen

Le Mans 
01/11/09 

Le Mans- to 'gamle' mærker måske på vej tilbage
På verdensplan er der stor tilbagegang i GT1 bilerne indenfor sportscar racing, alligevel forventer Autombile Club de l'Ouest (ACO) der står som arrangør af 24-timers løbet på Le Mans, at der kommer mindst 10 GT1 biler til start i det traditionsrige løb i juni måned 2010.
 

Autombile Club de l'Ouest (ACO) har lempet lidt på GT1 reglerne, således at biler der kører under det nye FIA GT1 reglement nu også må deltage i 24-timers løbet på Le Mans, og dermed også i Le Mans Series mesterskabet fra og med 2010.

Regelændringerne betyder at vi med stor sikkerhed kan forvente to af de 'gamle' mærker tilbage i Le Mans sammenhæng - mærker der hver på deres måde tidligere har været med til at præge Le Mans historien.

Gigawave Motorsport vil forsøge at indsætte den Nissan GT-R som de har deltaget med i FIA GT mesterskabet med i år, og Vitaphone Racing team vil indsætte deres Maserati MC12 racer, bilen der har vundet mesterskabet de sidste fire år.

"Det har altid været vores mål at opfylde ACO reglement, og får vi en invitation, så stiller vi til start på i Le Mans 24-timers løbet udtaler Nigel Stepney der er teamchef hos Gigawave Motorsport.

Michael Bartels der både er teamejer, teamchef og kører i Vitaphone Racing Team ser frem til eventuelt at deltage på Le Mans:
"Vi har forsøgt at komme med i 24-timers løbet siden 2005, og bestyrelsen hos Maserati bakker projektet om at deltage på Le Mans fuldt op. Jeg vil meget gerne deltage i løbet, men nu må vi se hvad der kan lykkes" - slutter Michael Bartels.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Michael Bartels
  • Gigawave
  • Vitaphone Racing Team
  • Le Mans
  • 12/06/10 - Le Mans - Le Mans
  •