Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Barrieren er tæt på i moderne Formel 1

Formel 1 
29/10/09 

Med tilførslen af flere bybaner er der logisk nok ingen deciderede afkørselsarealer. Det har man bemærket på Yas Marina banen i Abu Dhabi hvor man på søndag kører årets sidste Grand Prix på en spritny bybane. Løsningen hedder Tecpro.
 

Afkørselsarealer på en bybane er nærmest ikke eksisterende. Derfor har man kun en betonmur, et autoværn eller lignende. Flere steder har man dog fundet på at polstre barrieren på forskellig vis. I Abu Dhabi på den nye Yas Marine bane har man valgt at imødegå en afkørsel på følgende måde.

Ligesom man i Singapore, i Barcelona og på Monza har valgt at polstre visse strækninger, så gør man det samme i Abu Dhabi. Løsningen hedder Tecpro. Tecpro er pudder som er polstret med polyethylene skum, og som er utroligt stødabsorberende.

David Coulthard - ex. Formel 1 kører - som blandt andet tidligere har været involveret i sikkerhedsspørgsmål i Formel 1, har været i Abu Dhabi og set nærmere på produktet. Og han er ret begejstret for denne løsning.

"Der vil altid være en straf af en eller anden form for at køre af en bane. Det skulle ikke gerne ende med en ulykke hvor man kommer til skade, men ramt det bliver man."

"Jeg tror at man på denne bane tvinger FIA til at redefinere sikkerhedsstandarden på grund af de nye barriere."

David Coulthard var begejstret for denne nye løsning, men var til gengæld ikke ret imponeret over den pitudkørsel som er lavet på stedet, som er en del af en sving sektion hvor man kører en strækning under jorden. Men det kan man selv vurdere i de kommende dages aktiviteter på den ny bane.

Dons

Læs mere om:
  • Yas Marina Circuit
  • 01/11/09 - Yas Marina Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •