Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Christoffer Nygaard går efter podieplaceringer

ADAC GT
Masters 

16/10/09 

Den unge danske racerkører er med i finalen i det tyske GT-mesterskab
Igennem denne sæson har Christoffer Nygaard deltaget i to mesterskaber med Fischer Racings Ford GT-racer – FIA’s officielle Europamesterskab og den tyske ADAC GT Masters-serie. Sidstnævnte mesterskab har finale i weekenden på Oschersleben i det nordlige Tyskland, og her er ambitionen klar for den unge racerkører fra Lyngby. Der skal et topresultat til.
 

”Vi kan ikke rigtigt nå noget i mesterskabet, så det er bare om at gå til den, så vi går efter at få et så godt løbsresultat som muligt,” siger Christoffer Nygaard. ”Vi ligger så langt nede i rækkerne, så vi vil i stedet se, om ikke vi kan komme to gange på podiet.”

Mens Christoffer Nygaard fortsat er med i kampen om medaljerne ved Europamesterskabet, er han aktuelt på en niendeplads i ADAC GT Master, så der er ikke nogen grund til at køre taktisk.

”Vi kører nok med en lille smule mere risiko,” forklarer han. ”Vi kører ikke for at smadre bilen, men jeg er mere villig til at tage nogle chancer, hvor man måske ville være glad for en fjerdeplads, hvis man kæmpede om et mesterskab. Det er lige meget med mesterskabet nu, så vi vil gerne op på trappen og stå. Det bliver forskellen på, hvordan vi griber det an.”

Oschersleben var i øvrigt den bane, hvor årets ADAC GT Master indledte sæsonen, og det var også her, hvor Christoffer Nygaard tidligere i år oplevede karrierens største triumf, da han vandt en EM-afdeling.

”Vi plejer at være gode på Oschersleben, men vejret bliver afgørende for, hvordan det kommer til at gå for os,” vurderer han. ”Der har været sne i det nordlige Tyskland, og metrologerne er ikke enige om, hvorvidt det bare bliver skyet eller om der kommer regn eller sne. Sne synes jeg lyder lidt voldsomt...”


Christoffer Nygaard skal for tredje gang i år køre på Oschersleben.
(Foto: Burkhard Kasan)

Selv føler Christoffer Nygaard, at han og Walther Lechner jr. vil være i stand til at kæmpe med om podiepladserne i weekenden.

”Da vi var der i starten af året, var Corvetten vildt hurtig, og da den er blevet lettere, bliver den rigtig hurtige, og det er Abt-Audi også blevet, så jeg tror, at der bliver kamp om en top 3-placering,” siger Christoffer Nygaard. ”Men der bliver virkelig bud om det. Det er nok en af de baner, hvor feltet er tættest, for vores bil er godt med. Jeg tror, at vi bliver mange om buddet.”

christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Walter Lechner Jr.
  • Fischer Racing
  • Oschersleben
  • 18/10/09 - Oschersleben - ADAC GT Masters
  •