Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Michel Nykjær vandt DTC-mesterskabet

Danish
Touringcar
Challenge 

07/10/09 

Efter en yderst dramatisk dag på Jyllandsringen kan Michel Nykjær kalde sig DTC-mester for anden gang.
 


(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Michel Nykjær og Chevrolet-teamet måtte hele følelsesregisteret igennem inden mesterskabet kom i hus. Overlegen dominans, katastrofe og taktisk kørsel - det hele blev prøvet i løbet af de tre heats og intet var sikkert før målstregen blev passeret i finaleheatet.

Men lad os tage det fra en ende af. Første heat blev kørt på en våd bane og her viste Michel Nykjær, at det ikke var nogen tilfældighed, at han satte sig på pole position under tidtagning. Straks fra start strøg den blå Chevrolet Nubira afsted og fra da af så konkurrenterne kun bilens baglygter, som blev mindre og mindre.

"Det var faktisk ret let," var Nykjærs kommentar bagefter og i hele Chevrolet-lejren blev der nu drømt om mere vand. Men der var et par timer til dagens andet heat og skyerne var begyndt at lette over Jyllandsringen.

Teamets mekanikere havde nu også andet at gøre end at kigge op på himlen. De skulle nemlig have Henrik Lundgaards bil gjort køreklar igen. Henrik havde jo selv en chance for at køre mesterskabet i hus og han gjorde sit til at forbedre den i en lang duel med Jan Magnussen.

Henrik Lundgaards mulighed kom, da Jan Magnussen sendte Jason Watt på tværs for enden af den korte langside, men da Henrik kørte udenom de to blev han ramt af Jan Magnussen, som selv var igang med at finde en vej omkring Jason Watt. Det knækkede et hjulophæng på Henriks bil og det blev ikke bedre af, at Magnussen også lige gav Chevroleten et hug på det andet baghjul i næste sving.

Til andet heat var banen igen tør og nu var det så spændende at se, hvor langt Nykjær kunne køre sig frem fra sin startposition som nummer 8. Men det fik vi aldrig at se. I første sving ramte de to forreste, Kasper Jensen og Peter Ager hinanden. Peter Ager blev vendt rundt og så brød ragnarok løs. "Jeg kom fint rundt for enden af langsiden, men så holdt der lige pludselig biler over det hele og så blev jeg ramt bagi. Da jeg så skulle igang igen virkede gearkassen ikke ordentlig, så da tænkte jeg, det var slut med det mesterskab," indrømmede Michel Nykjær senere.


(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Men alt var ikke tabt, hvilket Nykjær da også hurtigt opdagede. "Jeg kom igang igen og så straks at Jans bil holdt på græsset og så rigtig skidt ud. Så tænkte jeg, at nu kørte Henrik nok med mesterskabet, men da jeg så kørte ind i pitten kunne jeg se Henrik foran mig og så var det hele jo åbent igen," fortæller Nykjær.

Henrik Lundgaard havde også været rodet ind i uheldet i første sving. "Jeg er alle de steder, hvor man ikke får noget ud af at være i dag," sukkede Henrik. Hans baghjulsophæng var knækket endnu engang.


(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Ude i pitten blev der tænkt hurtigt. Lundgaards bil kunne ikke umiddelbart laves, men måske Nykjærs kunne? Uden tøven gik mekanikerne igang med at flytte gearkassen fra Lundgaards bil over i Nykjærs. En umulig opgave i løbet af et DTC-heat, skulle man tro, men det lykkedes faktisk. Men desværre var bilerne på banen ude på sidste omgang, da man var færdige med Nykjærs bil, så ingen af mesterskabskandidaterne så målflaget i andet heat.

Nu blev der arbejdet hårdt både i Chevrolet-teltet og hos Jan Magnussen og en halv time senere var alle 3 biler klar til dagens sidste heat. Efter uheldene i andet heat skulle alle starte et pænt stykke nede i feltet, men nu var det heller ikke placeringen som sådan, det drejede sig om for Michel Nykjær. Finaleheatet blev en øvelse i at holde øje med Jan Magnussen, som startede et par pladser længere tilbage.

Magnussen kom efter nogle omgange op til Nykjær, som imidlertid ikke var interesseret i at kæmpe alt for meget. "Bare jeg holdt mig tæt bag Jan, så kunne jeg godt køre mesterskabet i hus, så jeg fulgte bare bagefter ham," forklarede Nykjær om taktikken i 3. heat.


(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Selv om Magnussen fik en bil imellem sig og Nykjær var der ikke noget at gøre. Nykjærs pointforspring var for stort og DTC-mesterskabet 2009 havnede efter en spændende og dramatisk dag hos Nykjær og Chevrolet Motorsport Danmark, der også tog sig af teammesterskabet.

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs mere om:
  • Henrik Lundgaard
  • Michel Nykjær
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Perfection Racing
  • Jyllandsringen
  • 04/10/09 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •