Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA GT3 European Championship

Christoffer Nygaard: ”Den weekend var svær at sluge”

FIA GT3 
06/10/09 

Den unge danske racerkører ramt af dobbelt uheld i fransk EM-afdeling
Årets femte afdeling af det officielle Europamesterskab for GT3-sportsvogne blev noget af et mareridt for Christoffer Nygaard og hans tyske makker, Florian Gruber. Et sølle EM-point blev det til for duoen, efter at de hele to gange blev ramt af uheld under løbene på den sydfranske Paul Ricard-bane.
 

”Den weekend var svær at sluge,” siger den unge kører fra Lyngby, som endte med at blive den eneste af de to kørere i den hvide Ford GT, som fik kørt med bilen i løbene. ”Jeg røg af banen i det første løb, og under opvarmningsomgangen før det andet løb knækkede en trækaksel for Florain. For at gøre ondt værre var det Matech Racing, som vandt det løb. De skulle starte tre pladser bag os, og dem mente vi ikke, at vi havde nogen problemer med!”

På forhånd havde Christoffer Nygaard dog ikke sat næsen op efter noget topresultat.

”Vi vidste godt, at vi ville få det svært med banens langside og de høje hastigheder,” forklarer han. ”Vi var ikke gode nok, og jeg skulle starte tolver til første løb, og selv om jeg havde lidt trafik på min hurtige omgang, havde vi ikke farten til en top 5-placering på gridden.”

”Jeg fik en super start, og jeg kom op som otter, og jeg syntes, at det kørte for mig. Så kom der dråber på forruden, men vi ved stadig ikke, om det var regn eller om det var oliespild. For enden af langsiden går man igennem et hurtigt sving, og fra at banen var tør, var den bare som brun sæbe, og jeg snurrede rundt. Jeg fik halvvejs reddet bilen, men ramte en mur og ødelagde mit bagdæk. Den anden bil fra teamet var kørt i muren længere oppe og lidt efter sprøjtede folk bare af. Ni biler crashede, og seks blev så skadede, at de ikke kunne gøres klar til søndagens løb.”


Christoffer Nygaard og Florian Gruber var dobbelt uheldige på Paul Ricard.
(Foto: Markus Berns)

Løbet blev stoppet, og Christoffer Nygaard og Florian Gruber blev klassificeret som nummer syv og fik et enlig EM-point.

”Drengene fik lavet bilen klar igen til søndagens løb, og vi var fortrøstningsfulde. I startopstillingen var vi rykket fra 18. til 13. pladsen på grund af dem, som var udgået, og som ikke kom til start, men så knækkede en af vores trækaksler,” forklarer Christoffer Nygaard. ”Det var virkelig ærgerligt. Ikke bare det at Matech Racing, som startede bag os, vandt, men nogle af dem, som lå foran i mesterskabet, var blandt dem, som heller ikke kom til start, og det kunne vi heller ikke udnytte.”

”Men så har jeg da prøvet at snurre med 235 km/t. Det har jeg aldrig prøvet før,” slutter Christoffer Nygaard, der om to uger atter er til start i den tyske ADAC GT Master-serie, inden han sidst på måneden afslutter EM-sæsonen på Zolder i Belgien.

christoffernygaard.dk


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Florian Gruber
  • Fischer Racing
  • Paul Ricard
  • 04/10/09 - Paul Ricard - FIA GT3
  •