Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Toyota på vej ud af Formel 1?

Formel 1 
30/09/09 

- Opdateret 30/09/2009 kl. 11,45
Rygterne svirrer i disse dage om Toyota teamet. Er de på vej til at stoppe i Formel 1, eller søger de helt nye kørere? I forbindelse med Singapores Grand Prix, fik Timo Glock at vide om lørdagen at Toyota sandsynligvis ikke vil gøre brug af deres option på at forlænge hans kontrakt.
 

3 tyske aviser bringer denne nyhed, og en talsmand fra Toyota teamet bekræfter at det er rigtigt. Desværre er denne talsmand unavngivet, så hvor meget skal man lægge i det?

Noget tyder dog på at det er rigtigt. Sebastian Vettel var ifølge flere medier, mere end almindeligt overrasket over at høre dette. Han siger blandt andet efterfølgende, at såvidt det er rigtigt, så Timo Glocks andenplads i Singapores Grand Prix, det helt rigtige modsvar.

Men hvad med Toyota selv? Ja, såfremt det er rigtigt at Timo Glock ikke får forlænget sin kontrakt med teamet, så er der kun Jarno Trulli tilbage. Og hans kanditatur til et forsat sæde hos teamet, har været mere end usikkert længe.

Den førnævnte unavngivne talsmand siger dog også at beslutningen om Timo Glock ikke har noget som helst at gøre med Toyotas andre Formel 1 planer. Han skulle også have udtalt at begge parter stadig lader en dør stå åben. Og så er vi derhenne hvor vi kun venter på en eller flere officielle pressemeddelelser fra de to parter, der af- eller bekræfter nyheden.


Efterfølgende er det bekræftet af Toyotas teamchef, John Howett, at Toyota i Japan i øjeblikket overvejer sin indsats i Formel 1. Det er ikke nogen hemmelighed at Toyota i lighed med flere andre bilfabrikanter lider hårdt under den økonomiske krise. En endelig beslutning vil blive foretaget af Toyotas øverste ledelse. Det forlyder at det tidligst vil ske medio november. Det er angiveligt derfor at Toyota ikke har travlt med at forny deres kørerkontrakter.
Dons

Læs mere om:
  • Jarno Trulli
  • Timo Glock
  • Panasonic Toyota Racing
  •