Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Christian Jensen vandt årets anden sejr

DM Rally 
27/09/09 

- i DM i rally for Peugeot Sport Dealer Team Danmark
Tre uger efter, at sejren i årets tredje DM-rally gled dem af hænde med en så beskeden margen som tre sekunder, kunne Christian Jensen fra Ans og hans co-driver Søren Tøndborg fra Kjellerup lørdag aften hyldes som vindere af Rally Midtsjælland med en om noget endnu mindre margen. To sekunders forspring havde de til Max Christensen og Dorthe Ravn, som de nu blot er tre points efter inden DM-finalen.
 

”Det er den bedste sejr, jeg har vundet,” jublede Christian Jensen, da førstepladsen var i hus. ”Denne her sejr er den bedste, for sidste gang jeg vandt, var det med 13 sekunder. Men jeg må også indrømme, at champagnen smager bedre, når man har vundet med to sekunder, end når man har tabt med tre sekunder.”

Gennem hele løbet var der tre hold, der virkelig var med i kampen om sejren. Foruden Christian Jensen og hans rival i mesterskabskampen var det Tim Svanholt, men lokalmatadoren blev i sidste ende henvist til tredjepladsen i den tætte kamp.

”Det har virkelig været en herredyst i dag,” siger Christian Jensen. ”Jeg var først klar over, at sejren var hjemme, da vi var færdige med den sidste prøve, for det var kun lige med et hængende hår, at jeg vandt. Vi tre kørere har byttet føring hele dagen, og det må have været suverænt for tilskuerne at kikke på, for der er blevet gået til stålet.”


Christian Jensen og Søren Tøndborg tog sæsonens anden sejr i DM i rally, da de lørdag vandt Rally Midtsjællænd.
(Foto: RaceFoto.dk)

Trioen i front af Rally Midtsjælland var så tæt og jævnbyrdig, at Christian Jensen ikke kan pege på en ting, der blev afgørende for, at han kørte sejren i hus.

”Det er svært at sige,” indrømmer den vindende Peugeot-kører. ”Vi var lige kommet foran efter prøve ni, men så kørte Max otte sekunder fra os, og så var vi knækkede. Men så kørte vi fire sekunder ind på ham, og inden vi kørte de sidste to prøver, var der få sekunder mellem os. Det har været utroligt tæt. Helt vildt.”

Mens Christian Jensen og Søren Tøndborg hele tiden var med i kampen om sejren i Rally Midtsjælland, måtte Peugeot Sport Dealer Team Danmarks andet hold indtage en mere sekundær rolle. Karl-Åge Jensen fra Rødkjærsbro, der denne gang havde Freddy Pedersen fra Bjerringbro som observatør, endte på den generelle fjerdeplads, lidt mere end et halvt minut efter de vindende teamkammerater.

”Efter omstændigheder er det resultat okay,” indrømmer Karl-Åge Jensen. ”Vi var et par sekunder bagefter på hver prøve, men jeg ved ikke, hvad der var årsagen. Vi kom aldrig op på den høje remskive. Vi holdt godt nok på, men manglede bare det sidste, så det var godt, at Christian vandt. Det var lige så godt som selv at vinde…”


Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen kørte en fjerdeplads hjem i lørdagens Rally Midtsjællænd.
(Foto: RaceFoto.dk)

Karl-Åge Jensen blev dog tredjebedste kører i klassen for firhjulstrukne biler, og her indtager han samme resultat i kampen om Danmarksmesterskabet, hvor Christian Jensen med dagens sejr er Peugeot Sport Dealer Team Danmarks trumfkort. Men med den fart, Christian Jensen havde i dag, var der slet ikke behov for teamkørsel.

”Det var lige ved at udvikle sig negativt den anden vej, når det gælder teamindsatsen,” forklarer Karl-Åge Jensen. ”På en hastighedsprøve blev jeg sendt ud før Christian, og der kom også en tredje bil, så vi kom tre biler ned ad et stykke grusvej, hvor jeg var ved at genere ham, så det var lige ved at blive vores nemesis. Men Christian klarede det selv, så der er spænding til det sidste. Han skal nok selv klare det.”

Hos Peugeot Sport Dealer Team Danmark må man dog endnu vente et stykke tid, inden udfaldet om årets Danmarksmesterskab bliver udløst. Først i midten af november køres årets sidste løb, der er det traditionsrige Gjønge Rally.

Peugeot Sport Dealer Team Danmark


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Karl-Åge Jensen
  • Søren Tøndborg
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • 26/09/09 - DM Rally
  •