Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

ALMS GT Class

Stor udfordring venter Jan Magnussen og Corvette

ALMS
GT Class 

24/09/09 

American Le Mans SeriesJan Magnussen står foran en stor udfordring, når han i sin Corvette C6.R den kommende lørdag skal forsøge at vinde GT2 klassen i langdistanceløbet Petit Le Mans på Road Atlanta, USA. Petit Le Mans, der også er en del af den Amerikanske Le Mans Serie, er blevet en nyklassiker indenfor sportsvognsracing og tiltrækker de største navne og bilmærker.
 

Således stiller tre af de fire klassevindere fra årets Le Mans til start. Peugeots Le Mans vindere udfordres igen af Audi og Honda (Acura) vil forsøge at drille de to diesel-teams i klassen for prototyper og i GT2 klassen præsenteres et af de flotteste felter i mange år med Corvette, der vandt i GT1 på Le Mans, Ferrari, der vandt GT2 på Le Mans, Porsche, BMW, Ford, Jaguar, Panoz og Dodge til start. Feltet er spækket med stjernekørere og blandt andet skal Jan Magnussen køre mod hans holdkammerat fra WTCC løbet i Macau 2006, den tredobbelte touringcar verdensmester Andy Priaulx, der skal køre for BMW.


Jan Magnussen skal blandt andet køre mod BMW, der stiller til start med den tredobbelte touringcar verdensmester Andy Priaulx.
(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen har vundet løbet tre gange tidligere, men med den stærke konkurrence og en nyudviklet bil ser det ud til, at blive en svær opgave. Løbet er kun det fjerde løb for den nye GT2 Corvette og selvom man fik en flot sejr i det seneste løb, så er bilens potentiale og holdbarhed i langdistanceløb endnu ikke kendt. Og med det flotte og store felt i en klasse, der på forhånd er kendt som en klasse med tæt og hård konkurrence, er der lagt op til spændende 10 timer eller 1000 miles, alt efter hvad der kommer først.

Det seneste løb, hvor Jan Magnussen og holdkammerat Johnny O’Connell vandt den første sejr til GT2 Corvetten på Mosport i Canada var netop et bevis for den hårde konkurrence. Johnny O’Connell var ikke sen til at sige, at sejren der blev kørt hjem efter en meget tæt dyst med Ferrari, var Jans fortjeneste alene. Og Pierre Kaffer, der i sin Ferrari F430 pressede Jan Magnussen særdeles hårdt den sidste halve time, var heller ikke bleg for at dele ros ud:
”Sådan et løb har jeg ikke oplevet før” udtalte tyskeren. ”De sidste 30 omgange var den bedste fight jeg nogensinde har oplevet på en racerbane. Min fight med Jan Magnussen var ikke kun vild at opleve for tilskuerne. For mig var det også helt vildt og sjovt - også selvom jeg måtte nøjes med andenpladsen”.


Jan Magnussen skal på Road Atlanta forsøge at gentage sejren fra Mosport.
(Foto: Jan Kaiser)

Så selvom Jan Magnussen ikke er i tvivl om, at konkurrence bliver hård, så er målet for løbet klart:
”Vi går efter sejren” siger han friskt. ”Vi kan ikke køre om mesterskabet i år, så for os er det sejre der tæller. Og i sidste løb fik vi bevist, at vi kan køre med om sejre. Løbsledelsen har dog ændret reglementet, så vi ikke længere må køre med direkte indsprøjtning på motoren. Vi havde i forvejen ikke den hurtigste bil over en omgang, så det er absolut ikke en fordel på den kuperede bane. Men vi udvikler hele tiden på bilen, så forhåbentligt har vi fundet forbedringer andre steder. Under alle omstændigheder, så har vi et team, der ved, hvad der skal til for at vinde langdistanceløb. Så når løbet slutter lørdag aften, så håber jeg da et have fuldendt trekløveret ved at føje en Petit Le Mans sejre til de to andre langdistancesejre fra i år, på Sebring og Le Mans”.

Løbet vises lørdag live på Motors TV.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Corvette Racing
  • Road Atlanta
  • 26/09/09 - Road Atlanta - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS