Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Stort potentiale - men magert udbytte

Advan Cup 
17/09/09 

På Ring Djursland havde Holmgaards Chevrolet Nubira tempoet, men en påkørsel satte en stopper for hans muligheder.
Man skal se lyst på tingene, så lad os gøre det og kigge på Kim Holmgaards omgangstider på Ring Djursland. Kun 2/10 sekund skilte ham fra hurtigste tid overhovedet i første heat og det var en stor opmuntring for teamet. Nubiraen er i stand til at følge med i fronten af feltet.
 


(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Det beviste Kim Holmgaard også de første mange omgange af første heat, hvor han efter en god start hurtigt vandt en placering og fandt sig til rette på en 6. plads. Men det skulle ikke vare ved.
"Jeg bliver slet og ret påkørt af en konkurrent og det ødelægger mit baghjulsophæng, så jeg må køre i pit. Vi lægger en protest mod ham for at forårsage en undgåeligt påkørsel - og vinder den også - men det giver os jo ikke placeringen tilbage. Det er så ærgerligt, for jeg lå nummer 6, hvilket kunne have givet mig pole position til andet heat. Det kunne lige have været prikken over i'et," sukkede Kim Holmgaard, mens mekanikerne arbejdede for at få Chevroletens baghjul til at pege den rigtige vej igen.

Det lykkedes for dem, men efter at være udgået af første heat, skulle Holmgaard starte bagerst af alle i andet heat. Her er der lidt tumult i starten, hvor en bil står på tværs og Kim får ikke lejlighed til at vinde positioner her. Men inde i bilen kunne han allerede mærke, at tingene ikke var helt, som de skulle være.

"Allerede på opvarmningsomgangen kan jeg mærke, at motoren ikke virker til at være helt på toppen," fortæller Kim Holmgaard, som bare kunne sidde og følge med i, at det blev værre og værre. Til sidst kaldte han sine mekanikere over radioer. Først med besked om at motoren satte lidt ud - dernæst at den kun gik på 3 cylindre og inden de kunne nå at kalde ham i pit, havde Kim Holmgaard selv truffet den samme beslutning. "Jeg kommer ind," lød den korte besked og så var det heat også slut.

Udgået to gange og afsluttende med en syg motor, var slet ikke det resultat, som der var potentiale til i denne week-end. Men sådan kan motorløb også være og i det mindste nåede Kim Holmgaard og Nubiraen lige at løfte sløret for, hvad de kunne på Ring Djursland.

Henning Smed

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Perfection Racing
  • Ring Djursland
  • 13/09/09 - Ring Djursland - Advan Cup
  •