Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Formel Ford Festival

Racing Festival byder på race med både to og fire hjul

Formel Ford
Festival DK 

16/09/09 

Road Racing-løb, Formel Ford Festival og langdistanceløb på Padborg Park
Den kommende løbsweekend på Padborg Park bærer titlen Racing Festival, og det må man sige er en meget rammende betegnelse for årets næstsidste løbsweekend på den sønderjyske racerbane. Weekendens program byder nemlig på race på såvel to som fire hjul. En række af landets bedste motorcykelkørere kæmper om værdifulde points til Danmarksmesterskaberne i fire forskellige Road Racing-discipliner, mens billøbene er koncentreret om dels et udmarvende langdistanceløb, dels et helt nyt tiltag i dansk bilsport.
 

Nyheden hedder Dansk Metal Formel Ford Festival, der afvikles søndag efter helt samme principper og samme format som den legendariske Festival, der hvert år har afsluttet den britiske sæson, og som bl.a. har sendt unge talenter som Jan Magnussen og Jason Watt videre mod toppen af motorsporten.


Formel Ford-kørerne - her Mikkel C Johansen - skal dyste i Dansk Metal Formel Ford Festival på Padborg Park.
(Foto: Morten Alstrup)

Intet mindre end otte gange i løbet af søndagen skal de hurtige Formel Ford-racerbiler på banen, og de lever dermed i høj grad op til Festival-betegnelsen. Løbsdagen indledes med de obligatoriske træninger og tidtagninger, hvorefter konkurrencen for alvor begynder med en række indledende heats, inden et såkaldt last chance-løb for de mindre heldige kørere sammen med en semifinale skal afgøre, hvem der kommer i finalen, hvor der kæmpes om sejren i Dansk Metal Formel Ford Festival.

Mens det ved Dansk Metal Formel Ford Festival vil blive den bedste kører, som vinder, så vil det ikke være tilstrækkeligt med enkeltmandspræstationer ved det langdistanceløb, der om lørdagen køres på Padborg Park. Her skal der virkelig ydes en holdindsats for at komme øverst på sejrspodiet. Med en varighed af tre-og-en-halv time, et krav om, at mindst to og højst tre chauffører kører bilen samtidig med, at et mekanikerteam skal minimere tidstabet mest muligt ved de pitstops, der skal være undervejs, er der her ekstra fokus på holdindsatsen.

Godt 30 mandskaber forventes til start ved fjerde afdeling af Danish Endurance Championship, som langdistanceløbet ved Racing Festivalen tæller til. Flere af disse hold har i øvrigt base i det sønderjyske. Men ikke nok med det. De har også vist at være i stand til at kæmpe med helt fremme forrest i feltet.


Klaus Ellmies og hans teamkolleger forventets at være med i topkampen i langdistanceløbet.
(Foto: Morten Alstrup)

Seneste runde af Danish Endurance Championship blev således vundet af trioen Finn Nielsen/Ole Christophersen/Klaus Ellmies, Flensborg/Åbenrå/Åbenrå, og de vil på Padborg Park forsøge at vise, at der ikke var tale om en enlig svale. Men konkurrencen bliver hård. Tom Pedersen/Per Johansen/Kurt Thiim, Christiansfeld/Vejle/Luxembourg, er traditionelt hurtigste mandskab i feltet, der også tæller en voldsom Chevrolet Corvette C6.R, der køres af Benny Andersen/Klaus Q. Lausen/Freddy Pedersen, Åbenrå/Kruså/Kruså.

Den tohjulede del af motorsporten repræsenteres af fire Road Racing-klasser, hvoraf to vil kunne præsentere nogle af de hurtigste motorcykler i Danmark. Det er de såkaldte Supersport og Superbike-klasser, hvor der køres tæt race med maskiner, der har motorer på op til henholdsvis 600 og 1000 cm3. Specielt Superbike-motorcyklerne kommer til at køre stærkt på Padborg Park, for med de mange hestekræfter og den forholdsvis lave vægt er de dygtigste kørere i stand til at opnå hastigheder på over 220 km/t, inden der skal bremses for enden af Padborg Parks langside.


Intet mindre end fire Road Racing-klasser deltager i Racing Festivalen på Padborg Park.
(Foto: Morten Alstrup)

Knapt så hurtigt går det i de to sidste Road Racing-klasser, Rookie 600 og Rookie 1000. Selv om motorcyklerne i størrelse minder meget om dem, som anvendes i Supersport- og Superbike-klasserne, er det nyere udøvere af motorcykelsport, som er at finde her.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 20/09/09 - Padborg Park - Formel Ford Festival DK - EM
  • 20/09/09 - Padborg Park - Legends Cars
  •