Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

JM Racing tæt på årets bedste resultat

DTC Cup 
15/09/09 

JM Racing var i weekenden meget tæt på at opnå holdets bedste resultat i denne sæson i Danish Touringcar Championship. På Ring Djursland blev årets næstsidste mesterskabsafdeling kørt, og her viste Kasper Jensen (Aalborg) sig som et mere eller mindre fast medlem af top 6 i det hårde felt. I hvert fald i de to første af de i alt tre heats.
 

”Jeg synes, at jeg havde fået det optimale ud af bilen i tidtagningen, hvor vi gjorde det på den rigtige måde,” fortæller Kasper Jensen, der blev nummer seks i tidtagningen. ”Vi havde to skud i bøssen. Jeg havde to hurtige omgange på mit nye sæt dæk, og dem fik jeg udnyttet optimalt ved at få sat min tid, og så sparede vi dæk. Vi vidste nemlig, at det rent dækmæssigt ville blive en hård weekend.”

At sjettepladsen i tidtagningen ikke var nogen enlig svale, beviste Kasper Jensen i det første heat, hvor han holdt denne placering løbet igennem.

”Set udefra var første heat måske et ret kedeligt heat at se på, men jeg synes, at jeg kørte en fornuftig sjetteplads hjem,” siger han. ”Andet heat var nok øretævernes holdeplads. Der blev delt lidt buler ud hist og her, men jeg kom godt igennem de uheld, der nu engang var og sluttede af på en femteplads.”

Femtepladsen var Kasper Jensens hidtil bedste placering i denne sæson, og det udløste ikke blot årets bedste score til det generelle mesterskab, men også værdifulde points til privatcuppen.

”Resultat betød også, jeg til tredje heat skulle starte femmer. Jeg kom nogenlunde af sted og holdt min startplacering, men tre omgange inde i løbet gik Jason forbi med en regulær overhaling,” beretter Kasper Jensen, som dog ikke fik det ternede flag at se. For enden af langsiden blev han ramt af Jens Møller og skubbet ud i sandet, hvorfra han ikke kunne fortsætte.

”Møller banker direkte ind i siden på mig og skubber mig af. Det var ikke en god afslutning på en weekend, der ellers havde været god indtil da,” siger Kasper Jensen. Lidt oprejsning fik han dog, men det var først, efter at løbet var overstået, at Jens Møller blev idømt en straf.

”Jeg forstår ikke, at når man til førermødet fyrer en svada af om, at vi skal passe på hinanden, og at man kan komme af sted med sådan en afkørsel, uden at nogen har set det. Det fatter jeg simpelthen ikke,” siger Jens Ole Mathiesen (Grindsted). ”Man tager først fat omkring det, da vi kommer med vores videooptagelser.”

Jens Møller har udtalt, at der var en kort afstand mellem ham og Kasper Jensen, men af vedhæftede videoklip er vi fra JM Racings side af den klare opfattelse, at det slet ikke var tilfældet.

Jens Ole Mathiesen selv kunne derimod fuldføre alle tre løb på Ring Djursland, hvor han to gange sluttede som næstbedste Invitation Only-kører efter Martin Marrill.

”Jeg er godt tilfreds med dagen rent personligt,” siger han. ”Bilen kørte godt, og jeg følte, at jeg rigtigt var tilbage igen.”

”Martin Marrill har kørt meget på banen og er godt kendt med den, og så kører Seaterne godt, men vi fik en rigtig god kamp ud af det i alle tre heats. Jeg flyttede mig lidt i forhold til det, jeg har kørt her før, og det var egentlig målet med det. Jeg kunne se, at vi var rimeligt tæt på DTC-bilerne denne her gang. Faktisk meget tæt på dem. De var indenfor rækkevidde, og jeg føler ikke, at vi Invitation Only-kørerne var til grin i forhold til dem.”

JM Racing

Læs mere om:
  • Jens Ole Mathiesen
  • Kasper Juul Jensen
  • JM Racing
  • Ring Djursland
  • 13/09/09 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge
  •