Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Claus Christensens forspring skrumpede ind

Clio Cup - DK 
13/09/09 

Clio CupMichael Christiansen nu otte points efter i Renault Clio Cuppen
Mærkeklassen for de hurtige Renault Clio Cup-kørere har udviklet sig til en kamp, hvor det udelukkende har været trioen Michael Christensen, Varde, Claus Christensen, Århus, og Jakob Kristensen, Selling, som har været faste deltager på podiet. Den tendens fortsatte ved weekendens Sensommerløb på Ring Djursland, hvor der dog opstod øget spænding om udfaldet af mesterskabet.
 

Claus Christensen har nemlig længe haft de bedste kort på hånden, men hans forspring blev der gjort alvorlige indhug i. Inden Sensommerløbet udgjorde det 13 points, men efter løbet på den krævende racerbane øst for Tirstrup Lufthavn er forspringet nu skrumpet ind til bare fem points. Hovedårsagen hertil er Michael Christensen.

Den tidligere dobbelte Danmarksmester i rallycross fik først to points mere, da han var hurtigere end Claus Christensen i tidtagningen. Dernæst hjalp han sine titelchancer yderligere, da han hele to gange trak tre points ind på Claus Christensen. For Michael Christensen vandt nemlig begge løb for Renault Clio Cuppen, som atter viste sig som en meget jævnbyrdig affære mellem de tre kørere med Christensen/Kristensen-efternavnet. Men hvor Jacob Kristensen efter sin seneste sejr ved GP Danmark denne gang måtte nøjes med to tredjepladser.


Michael Christensen halede ind på Claus Christensen (bagved) med to sejre på Ring Djursland.
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Blandt forfølgerne var der flere. I det første heat endte Anders Fjordbach, Aalborg, som den nærmeste på fjerdepladsen efterfulgt af Jan Seerup, Greve, som i det andet løbet leverede weekendens eneste dramatiske indslag, da han kørte af banen for enden af en af Ring Djurslands to langsider. Herefter var det Jan Engelbrecht, Virum, som endte på den bedste plads lige udenfor podiet.

Resultatet af søndagens løb betyder, at kampen om guldet nu blot står mellem Claus Christensen og Michael Christensen, mens Jacob Kristensen stadig har et ord at skulle have sagt, når det gælder fordelingen af sølvet og bronzen.

Stillingen i Renault Clio Cup:

Plac. Kører Hjemby/-sted Point
1 Claus Christensen Århus N 223
2 Michael Christensen Varde 218
3 Jacob Kristensen Hadsten 176
4 Jan Seerup Greve 127
5 Jan Engelbrecht Nærum 105
6 Ronni Nielsen Smørum 104
7 Anders Fjordbach Aalborg 93
8 Martin Sally Hjortshøj 85
9 Preben Møller Havndal 33
10 Ronnie Bodekær Lystrup 21
11 Kevin Magnussen Roskilde 18
- Ole Klitgaard Svendborg 18
13 Roy Arild Edland Norge 17
14 Kent Bernsdorf Ringe 16
15 Martin Frederiksen Odense M 11
16 Dennis Elgaard Farsø 7
- Brian Mikkelsen Vejle 7
18 Lars Højris Struer 6

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Jacob Kristensen
  • Michael Christensen
  • Ring Djursland
  • 13/09/09 - Ring Djursland - Clio Cup - DK
  •