Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tredje gang er ikke altid lykkens gang!

DM Rally 
09/09/09 

En afkørsel kostede dyrt og Danmarksmesterskabet i gruppe H står nu uhyggeligt lige
Tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally blev kørt på Sydfyn omkring Fåborg d. 5. september. Det var et kompakt rally med 5 prøver, 1 times service og så de 5 prøver én gang til. I alt 78 biler stillede til start - nær ved rekord i et dansk rally i disse tider! Vejret var blandet med sol, byger og megen blæst, så dækvalget var svært og kritisk, da vi jo skulle køre 5 prøver i træk uden mulighed for dækskifte.
 

Vi havde glædet os! Prøverne hører normalt til de absolut bedste i Danmark og ud over en noget uambitiøs industriprøve blev vi da heller ikke skuffede. Det var nogle spændende og krævende prøver på meget snoede og kuperede veje, så det var nær ved, at Iben havde mistet stemmen allerede på prøve.

Starten gik rigtig fint - efter prøve 3 lå teamet på en generel 8. plads.

Men så startede problemerne desværre: En afkørsel på prøve 4 kostede dyrt! Pga. regnen eller lidt olie på vejen mistede bilen grebet i en nedbremsning og styrede direkte mod en meget stor sten. Heldigvis formåede Henning at styre bilen uden om og vi endte i stedet i en lille skov. Dér hang de 1200 kg. bil så fast! Med hjælp fra nogle tilskuere lykkedes det dog at få bilen fri igen og vi kunne fortsætte med ca. 8 minutters forsinkelse. En STOR tak til alle der trak, skubbede og bar!!!

Sierraen led heldigvis ikke større overlast og var næsten sig selv igen efter servicepausen.

Men allerede på 2. prøve efter pausen fik vi så problemer igen. Turboen valgte at stå af (det har senere vist sig, at det var turbo-akslen, der var knækket). Uden turbolader yder Sierraen kun omkring 70 hestekræfter, så vi måtte humpe os igennem de sidste 3 prøver. Det gav totalt en 11. plads i gruppe H og dermed kun 3 point til regnskabet.

Der er nu to afdelinger af DM tilbage: 26. september i Roskilde-området og 14. november på Sydsjælland.

Pointstillingen i top 3 i gr. H efter DM3 er nu:

Plac. Kører Mærke Point
1 Henning Søgaard Ford Sierra Cosworth 43
2 Johnny Pedersen BMW M3 32
3 Jonas Damgaard Toyota Corolla 31

www.rallycar.dk


Læs mere om:
  • Fyn
  • 05/09/09 - Fyn - DM Rally
  •