Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki på Sydfyn

DM Rally 
07/09/09 

Suzuki Motorsport var til start med alle 3 biler ved DM3 på Sydfyn, lørdag den 5. september.
Med kun 10 prøver og et enkelt service, gjaldt det om at komme godt fra start og holde tempoet hele vejen igennem.
 

Dagen startede med store spekulationer i dækvalg internt i teamet. Vejret var temmeligt ustadigt og det havde regnet kraftigt om natten og i løbet af formiddagen. Alle valgte at køre ud på tørvejrsdæk, med en forhåbning om, at regnen var overstået.


(Foto: Suzuki Motorsport)

Prøve 1 startede godt for Anders Lysen, men ca. 3 km. inde på prøven, laver transmissionen store mislyde og Anders må trække sig fra løbet. Anders og Morten er efter dette tilskuere resten af dagen. Da de kommer hjem til værkstedet samme aften, får de bilen skilt ad og det viser sig, at højgearsakslen i gearkassen er brækket. Surt, men sådan er motorløb jo nogle gange!

Prøve 2 skulle vise sig at blive afgørende for Suzuki teamets to andre biler, da vejen stadig er våd efter formiddagens regnvejr. Værst går det for Kenneth Madsen, der i et langsomt venstresving fortsætter ligeud i et stendige, bukker bærearmen og punkterer dækket, så bilen kun lige kan køre i mål. Kenneth og Carina må herefter være kreative for at forsøge at rette bærearmen nogenlunde op og skifte dækket, så de kan gennemføre de næste to prøver inden de kan komme til service. Det viser sig at være en stor udfordring, men de når dog lige til service, med kun 1 minut tilbage af respittiden.
Tidstabet er dog så stort for Kenneth og Carina, at det nu bare handler om at gennemføre resten af ralliet. Det lykkes også og de ser nu frem til DM4 i Roskilde.

For Martin og Henrik bød prøve 2 på udfordringer, da de havde satset på tørvejrsdæk, men her var stadig vådt! Martin og Henrik tabte 11 sekunder til deres største rival i DM sammenhænge, Tim Svanholt, på denne prøve og igen 10 sekunder på Gerup Skov, hvor regnen kom på deres anden omgang!

Efter service skulle de samme 5 prøver køres igen og atter var der spekulationer angående dækvalget, grundet det stadigt ustadige vejr. Der satses igen på tørvejrsdæk, denne gang skulle det vise sig at dækvalget var helt rigtigt, modsat de fl este konkurrenter, der valgte det mere sikre bløde intermedia dæk. Martin og Henrik giver den fuld gas på dagens sidste 5 prøver, i en forhåbning om at kunne presse Tim Svanholt og slå til, hvis han skulle sætte tid til. Efter en hektisk indsats på dagens sidste prøve, Gerup Skov, som Martin mener er danmarks bedste rallyprøve, køres der en kanon tid, som er 38 sekunder hurtigere end første gennemkørsel, grundet den nu tørre vej og kører 10 sekunder fra Tim på netop denne prøve. Samlet set får Martin og Henrik hentet Tim med 14 sekunder på dagens sidste 5 prøver, men må dog stadig se sig slået, med en samlet margenen på blot 10 sekunder. Klassesejren er dog i hus og med en 5. plads generelt, må dagen betragtes som godkendt for Martin og Henrik.

I mesterskabet for 2-hjulstrækkere er Martin Johansen stadig 1 point foran Tim Svanholt efter DM3. Næste DM køres på Tims hjemmebane, på vejene omkring Roskilde, hvor prøverne ofte er meget hurtige. Det bliver en stor udfording, men som gerne tages op og vi ser frem til endnu en rigtig herredyst blandt de hurtigste 2-hjulstrækkere i Danmark!

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
  • Anders Lysen
  • Carina V. Møller
  • Kenneth Madsen
  • Martin Johansen
  • Fyn
  • 05/09/09 - Fyn - DM Rally
  •