Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

To top 3-placeringer

DM Rally 
07/09/09 

- for Peugeot Sport Dealer Team Danmark i årets tredje DM-rally
Det blev til to top 3-placeringer for Peugeot Sport Dealer Team Danmark, da årets tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally i weekenden blev kørt på Sydfyn. Men desværre blev den ene af de to top 3-placeringer ikke til sejren i løbet. Den var Christian Jensen og Søren Tøndborg fra henholdsvis Ans og Kjellerup ellers kun ganske få sekunder fra at erobre.
 

”Det var meget tæt på, at vi fik vores anden DM-sejr i træk, men vi var nogle sløve hunde og bange for regnvejret i starten. Men så begyndte det at gå stærkt, og vi kunne så småt lugte førstepladsen. Vi kæmpede os op, og det var meget tæt på at lykkedes for os, men desværre ikke,” forklarer Christian Jensen.

Duoen i den blå og hvide Peugeot 207 Super 2000 endte med at blive holdet, som vandt flest hastighedsprøver i selve løbet. Det var imidlertid ikke nok til at tage sejren.

”Vi sætter 14 sekunder til på den store rundbane, første gang vi kørte på den,” forklarer Christian Jensen. ”Vi skal køre løb igen om tre uger, og det kørte vi med i baghovedet. Så kørte vi desværre for langsomt, og det kæmpede vi med resten af dagen. Det var lidt ærgerligt.”


Selv om Christian Jensen og Søren Tøndborg var hurtigst i den afsluttende del af løbet, manglede de knapt tre sekunder i at vinde weekendens rally på Sydfyn.
(Foto: RaceFoto.dk)

”Efter pausen havde vi 11 sekunder op til Max Christensen, og vi startede med at tage fem sekunder, og så begyndte vi at lugte en førsteplads. Vi tog to sekunder på den næste prøve, og inden sidste prøve var vi 2,7 sekunder efter. Det har vist været spændende for tilskuerne at se den sidste hastighedsprøve, for vi kørte 35 sekunder hurtigere end første gang, vi kørte den, og det beviser bare, at vi kørte for langsomt første gang.”

Mens det var overdreven forsigtighed, der reelt kostede Christian Jensen og Søren Tøndborg muligheden for sejren i weekendens løb, var det stik modsatte tilfældet for Peugeot Sport Dealer Team Danmarks anden bil, der var bemandet med Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen fra henholdsvis Rødkærsbro og Bjerringbro.

”Vi startede ikke forsigtigt ud,” siger Karl-Åge Jensen. ”Det begyndte ellers rigtig godt for os, men på den tredje prøve driftede vi af i en kurve og røg ud på en mark, så vi gik i stå. Da vi kom tilbage på vejen, havde vi tabt 25 sekunder. Det var lige begyndt at regne, og vi kom for stærkt. Det var ens for os alle sammen, så det var min egen fejl.”

Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen endte som nummer tre i løbet, der bød på masser af oplevelser for såvel tilskuere som deltagere.


Karl-Åge Jensen og Freddy Pedersen kørte sig tilbage på en tredjeplads i løbet efter en afkørsel på den tredje hastighedsprøve, hvor holdet var ude på en mark.
(Foto: RaceFoto.dk)

”Det var et godt og tæt race, for vi kørte næsten alle sammen på de samme tider, så der blev virkelig fightet for det,” fortæller Karl-Åge Jensen. ”Vi var de tre biler i toppen, som sammen med Tim Svanholt lå og kæmpede om de fire forreste pladser, og det var nogle fantastiske hastighedsprøver. Blot var det lidt synd, at der ikke var flere kilometer hastighedsprøver.”

Både Christian Jensen og Karl-Åge Jensen er stadig med helt fremme i kampen om Danmarksmesterskabet for de firhjulstrukne biler. Men deres chancer for at erobre guldet er ikke lige gode.

”Hvis vi bare vinder de to sidste løb i år, så kan alt være åbent endnu. De to løb bliver meget spændende,” slår Karl-Åge Jensen fast.

Peugeot Sport Dealer Team Danmark


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Karl-Åge Jensen
  • Søren Tøndborg
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • Fyn
  • 05/09/09 - Fyn - DM Rally
  •