Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

”FTZ KDAK Rally” på Sydfyn stillede store krav

DM Rally 
07/09/09 

- både til kørerne og valget af dæk
76 rally teams havde fundet vejen til Rallycentrum på Cirkus pladsen i Fåborg. Til trods for det skiftende vejr med regn, blæst og sol så havde rigtigt mange tilskuere fundet ud på de krævende hastighedsprøver, hvor den 22 km. Lange prøve i Gærup Skov var den der var mest omtalt. For kørerne var det store spørgsmål denne gang dækvalget. Skulle det være slicks, intermediate, eller regnsvejrsdæk, der skulle trods alt køres 5 hastighedsprøver inden der igen var mulighed for dækskifte og en kraftig byge kunne hurtig ændre situationen.
 

Gode dæk
Kristian Nymann og Allan Kjølhede valgte, at satse på det sikre. ”Det er første gang vi skal prøve, at køre på så fedtet et underlag bestående af nedfaldne blade, vand og en del sand der er skyllet ud på vejen” fortæller Kristian Nymann. Yokohama har et fantastisk dæk som Kristian valgte i et Super Soft compound med regnvejrsmønster. Det skulle vise sig, at være et godt valg. Efterhånden forsvandt skyerne og igen var valget svært efter pausen. Teamet valgte at fortsætte på samme type dæk. Ved ankomst til mål var alle veje tørret fuldstændig op og solen tittede igennem. ” Det er svært !, efter pausen skulle vi nok have valgt en anden type compound i Yokohama og alligevel så lå der en masse sand og skidt i alle sving som efterhånden var kørt ud på vejen af deltagerne fra første runde. Teamet valgte det sikre.


Rallytalenter fra Viborg Motor Klub sluttede på respektabel 5. plads i Danmarksmesterskabs Rally.
(Foto: Per Nymann)

Valgte det sikre
”Indtil videre har det ikke helt været vores sæson” fortæller 2. Kører Allan Kjølhede. ”Efter en mindre skade på rallybilen fra et træningsløb i Frankrig, var taktikken en anden denne gang” slutter han.

Kristian Nymann supplerer ” Ja taktikken ”vind eller forsvind” var udelukket denne gang særlig under disse specielle konditioner. Jeg valgte at køre med hovedet og var godt klar over ,at allerede om 3 uger skal vi køre igen i Roskilde” slutter han. Som ung og ny rallykører er det vigtigt, at få kørt en masse kilometer hastighedsprøver for at få både rutine og erfaring så skal farten nok komme hen ad vejen. Jeg har stor respekt for alle i min klasse som efterhånden består af kørere i helt ens Citroen C2 biler” slutter han. Klassen blev således vundet af Frank Nielsen fra Odder med en 1/10 sek. Foran Kim Wentzel fra Hillerød. Kristian Nymann fra Løgstrup og 2. Kører Allan Kjølhede fra Løgstrup sluttede på en 5. Plads i klassen af 11 startende og en samlet generel placering som nummer 30 af 76 startende teams.

De 3 første generelt i FTZ KDAK rally 2009:
1 Max Christensen, Svenstruo/Dorteh Ravn, Horsens Subaru WRX 46.17.6
2 Christian K. Jensen, Ans/Søren Tøndborg, Kjellerup Peugeot 207 46.20.8
3 Karl Åge Jensen, Viborg/Freddy Pedersen, Bjerringbro Peugeot 207 46.34.6

62 teams af 76 startende nåede målet ved Fåborg Hallen Lørdag aften.

Næste opgave
For Kristian Nymann og Allan Kjølhede bliver næste opgave 4. Afd. Af DM i Rally i Roskilde den 26. September 2009.


Læs mere om:
  • Kristian Nymann
  • Fyn
  • 05/09/09 - Fyn - DM Rally
  •