Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Alonso: Jeg ved intet om 2010

Formel 1 
04/09/09 

Nøglen til feltet i 2010 er igen blevet Fernando Alonso og alt tyder på at det bliver hos Ferrari han er at finde. Men hovedpersonen selv siger at han intet ved om planerne for 2010!
 

Netop sådanne udmeldinger er nok lige kantede nok eftersom kørermarkedet begynder at blive rigtig varmt omkring det ungarske Grand Prix i august. Og eftersom Alonso hele tiden har været det hotte navn i den sammenhæng, så kan han næppe være helt uden viden. Men som oftest er der brug for at spille kortene rigtigt. Problemet for Ferrari er nok at de er ved at have en del kørere på kortet for 2010, og deres største udfordring vil være at få placeret Kimi Raikkonen. Alt tyder på at han er på vej ud, også selvom han hentede en sejr senest i det belgiske Grand Prix på Spa.

"Jeg ved stadig ikke hvor jeg er i 2010. Alle tror at jeg vil skifte team, men jeg har stadig ikke sagt noget. Vi må blot vente og se. Jeg har intet problem i at finde motivationen, fordi den kan jeg altid finde," siger han. For tiden er materiellet dog ikke det bedste hos Renault der har haft en decideret skuffende sæson.

Skifter Alonso til Ferrari har han efterhånden formået at være hos alle de store fabriksteams i 2000-tallet - først hos Renault som han blev verdensmester sammen med, siden en tur hos McLaren - der dog endte med et bittert brud - og nu måske hos Formel 1's mest berømte team.

Men hvad med Raikkonen?

Netop Kimi Raikkonens fremtid har været meget broget efter at Ferrari nok har følt at finnen ikke ligefrem virker topmotiveret. Efter at han sikrede sig VM-titlen i 2007 har det knebet meget med at finde rytmen. Forhandlingerne om hvilket beløb Raikkonen skal have for at bryde kontrakten skulle allerede været i gang, men efter skifte til Renault kunne også være en mulighed. Teamet har for tiden problemer i at skulle skaffe en ny hovedsponsor eftersom den kæmpende forsikringsgigant IMG trækker sig. Nokia meldes at være på vej ind - det vil være første gang siden midten af 1990'erne hvor de også stod bag en finsk kører. Netop en kombination af Nokia og Renault ville være helt perfekt hvis det inkluderede en finsk kører - og her er Raikkonen et oplagt bud.

De fleste tipper at alle planerne om hvem der kører hvor bliver præsenteret ved det kommende italienske Grand Prix på Monza.

Benji

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Kimi Räikkönen
  •