Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

Racing Festival med motorcykler

Road Racing 
06/09/09 

- trods startvanskeligheder
I weekenden den 19. og 20. september 2009, er Motor Sport Sønderjylland værter ved den stort anlagte Racing Festival, på Padborg Park. Der bliver afviklet en hel stribe løb, her i blandt 4 DM afdelinger for Motorcykler. Det var dog tæt på at blive en Racing Festival uden motorcykler, da arrangøren af motorcykelløbene, Roadracing Fyn, pludselig, grundet sygdom måtte afstå fra at arrangere løbene.
 

Dog er motorcykelløbene nu reddet, da Aarhus Motor Klub er trådt til og har tilbudt at stå som arrangør. Så nu bliver der alligvel masser af motorcykelløb at se på, for de fremmødte tilskurere på Padborg Park.

”Padborg Park er en meget svær og udfordrende bane at køre motorcykelløb på, så vi er meget glade for at arrangementet er blevet reddet af Aarhus Motor Klub” udtaler Holder Møller Nielsen, formand for Motor Sport Sønderjylland og fortsætter - ”vi forventer at mange tusinde af motorsportsinteresserede vil valfarte til Racing Festival på Padborg Park, for at få en oplevelse af det helt store”.

Ud over motorcykler, afvikles der også afdelinger af DEC (Danish Endurance Championship), Legend Car og ikke mindst Dansk Metal Formel Ford Festival.

Tidligere pressemeddelse fra Motor Sport Sønderjylland, vedr. Formel Ford Fesival

International Formel Ford finale på Padborg Park
Det har været aftalt at motorcykelløbene skulle være afviklet af Roadracing Fyn, men formanden ladge sig syg og pludselig var arrangementet i fare. Aarhus Motor Klub og dermed. Mss forventer at det bliver et rigtigt godt arragment, med parkering på forpladsen på Padborg Park, og publikum forentes at blive. Det er en svær og udfordrende bane, det de helt store maskiner, 1000 vis af mennesker valfarter til Padborg Park.

Det bliver det helt store tilløbsstykke, når Motor Sport Sønderjylland er værter ved dette års Dansk Metal Formel Ford Festival på Padborg Park den 20. September. I mere end 40 år har et af årets højdepunkter indenfor formelsporten været den årlige Formel Ford Festival i England.
I sine velmagtsdage i 70’erne og 80’erne deltog op mod 150 kørere på den tidligere Formel 1 bane Brands Hatch, og det engelske løb bliver af alle betragtet som det uofficielle VM for de små, cigarformede racere.

Dansk Metal Formel Ford Festival på Padborg Park kommer både til at være finaleløbet i den internationale NEZ Formula Ford Championship 2009, og den danske Ford Junior Cup 2009.
Der er en samlet præmie sum på 6000 Euro på højkant til de vindende biler, hvilket også er med til at trække flere kørere fra ind og udland til løbet.

Det vil blive en utrolig publikumsvenlig dag med både Formel Ford, Motorcykl-race, udstillinger og meget mere. Derfor opfordre Motor Sport Sønderjylland alle til at møde op på Padborg Park Søndag den 20. spetember og være med til at gøre Dansk Metal Formel Ford Festival til en skandinavisk motorsports-tradition.

Info:

 • Padborg Park er 2.130 meter lang. En Formel Ford kører en omgang på cirka et minut. Derfor får deltagerne i Dansk Metal Formel Ford Festival op til 120 omgange på Danmarks nyeste motorbane for startgebyret på kun € 150.
 • Dansk Metal Formel Ford Festival er meget mere end et motorløb. Det er et event, som også byder på motorcykelrace, aktiviteter for store og små, udstillinger og VIP-arrangementer.
  I området omkring Padborg er der gode shoppingmuligheder, blandt andet i den nærliggende by Flensborg, og der er talrige muligheder for at campere i familievenlige omgivelser lige ned til den smukke Flensborg Fjord.
 • Dansk Metal Formel Ford Festival er bygget op som et endags-shoot out med indledende heats, semifinale og finale
 • Dansk Metal Formel Ford Festival er et internationalt løb og er derfor åbent for kørere med udenlandsk licens (NEAFP). Kørere fra hele Europa er meget velkomne.
 • Dansk Metal Formel Ford Festival udskrives for biler i kategorierne Formel Ford Duratec, Formel Ford Zetec og Formel Ford Kent.
  Er der mere end fem tilmeldte i kategorierne Zetec og Kent, bliver der separat præmiering af disse kategorier. Der afvikles ikke særskilte løb for de enkelte kategorier. Alle starter i samme felt.

Læs mere om:
 • Padborg Park
 • 19/09/09 - Padborg Park - Swift Challenge
 • 20/09/09 - Padborg Park - Formel Ford Festival DK - EM
 • 20/09/09 - Padborg Park - Legends Cars
 •