Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DM-eliten i rally klar til Sydfyn

DM Rally 
31/08/09 

Publikum kan se hastighedsprøve midt i Fåborg
På lørdag bliver Cirkuspladsen i Fåborg stedet, hvor hele Danmarks rallyelite mødes for at afgøre, hvem der skal vinde fjerde afdeling af danmarksmesterskabet.
"Hele 77 rallyhold stiller til start, og det er det højeste i et DM-rally i 10 år," siger en tilfreds løbsleder Niels Erik Jørgensen fra Kongelig Dansk Automobil Klub Sport Fyn.
 

Dagen igennem køres der hastighedsprøver på de sydfynske landeveje, og som en speciel service for publikum skal deltagerne to gange ud på en meget publikumsvenlig prøve i Industrikvarteret i Fåborg.

Max Christensen fra Ålborg og Dorthe Ravn fra Horsens i Subaru Impreza WRX Sti er blandt topfavoritterne til at vinde løbet, men mindst fire-fem andre kørere har gode chancer for at løbe med sejren.


Mesterskabsførende Max Christensen fra Ålborg og Dorthe Ravn fra Horsens i Subaru Impreza WRX Sti er blandt topfavoritterne til at vinde KDAK Rally på lørdag.
(Foto: Michael Eisenberg)

Udover Max Christensen er det Christian Jensen, Ans, i Peugeot 207 S16, Ib Kragh, Horsens, i Fiat Abarth Grande Punto, Karl-Åge Jensen, Viborg, i Peugeot 207 S16, alle i firehjulstrukne biler. Men på de snoede sydfynske landeveje vil også de bedste tohjulstrækkere kunne gøre sig gældende, ikke mindst Tim Svanholt, Øm, i VW Golf GTI, samt sidste års vinder Martin Johansen, Vejen, i Suzuki Swift Super 1600.


Martin Johansen vandt KDAK Rally i sin Suzuki Swift Super 1600 for et år siden. Kan han gentage sejren i år?
(Foto: Michael Eisenberg)

Fyn har for tiden ikke nogle kørere i den absolutte danmarkselite, men blandt dem, der vil have gode muligheder for at hjemføre en klassesejr, er Martin Andersen, Odense, og Dan Johansen, Vejen i Toyota Corolla GT Coupe. De kører i modsætning til alle de førnævnte ikke i en spritny rallybil, men stiller derimod op i en klasse for ældre rallybiler – uden at det dog går langsomt af den grund.


Blandt lokale kørere med muligheder for at hjemføre en klassesejr er odenseaneren Martin Andersen, der stiller op sammen med Dan Johannsen, Vejen, i Toyota Corolla GT Coupe.
(Foto: Michael Eisenberg)

Max Christensen og Dorte Ravn starter som første bil ud på ruten fra Cirkuspladsen i Fåborg på lørdag kl. 12.00, de vil køre to gange i Industrikvarteret i Fåborg kl. 14 og 15.30, og de forventes i mål i Fåborghallen kl. 17.40.

Vil man ud at se landets aller bedste rallykørere i aktion, er det lettest at besøge rallycentrum i Fåborg. Her kan man købe program med alle detaljer om kørere og hastighedsprøver. Der er også informationer på KDAK.dk.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Dorthe Ravn
  • Ib Kragh
  • Karl-Åge Jensen
  • Martin Johansen
  • Tim Svanholt
  • Fyn
  • 05/09/09 - Fyn - DM Rally
  •